Огласна табла: Обавештења и активности

 • ПРИЈАВА ИСПИТА (http://indeks.filfak.ni.ac.rs/authentication/login) за апсолвентски децембарски испитни рок за студенте основних, мастер и докторских академских студија почиње у петак 8. децембра и трајаће до уторка 12. децембра 2023. године;
 • Самофинансирајући студенти су у обавези да испоштују динамику уплата рата за школарину како би били у прилици да пријаве испите. Неопходно је да се новац уплати НАЈМАЊЕ ДВА РАДНА ДАНА пре истека рока за пријаву;
 • Студенти који плаћају пријаву испита у обавези су да новац уплате НАЈМАЊЕ ДВА РАДНА ДАНА пре истека рока за пријаву;
 • Након 12. децембра 2023. године пријава испита ће бити могућа једино на шалтеру Службе за наставу и студентска питања уз накнаду по испиту у складу са Ценовником (пријављивање испита после утврђеног рока);
 • Студенти су у обавези да спроведу пријаву испита до краја (одабир предмета, потврда изабраних предмета и окончање поступка пријаве) и након пријаве испита провере опцију у менију Испити / Пријаве испита да ли су пријављени испити на списку;
 • Уколико имате било који проблем са уплатама или избором предмета јавите се на   (обавезно је навести име и презиме, број индекса, студијски програм и опис проблема);
 • Опширније о начину пријаве испита https://studenti.filfak.ni.ac.rs/ispiti/prijava

Након успешно реализоване радионице Шта је бизнис план и који су најважнији елементи?, позивамо студенте Филозофског факултета да се придруже и радионици студије случаја, где ће радити конкретне пословне задатке које ће решавати уз асистенцију запослених у компанији.

Такође, реализатори радионице ће студентима представити и позицијe које су тренутно отворене – Junior Business Plan Researcher and Writer, као и French Junior Business Plan Researcher and Writer.

Радионицу ће реализовати Ања Вујовић, HR Manager, и Анђела Здравковић, Business Plan Researcher and Writer.

Циљ радионице је развијање пословне логике и интересовања за предузетништво код студената, као и практична примена тема које су споменуте на претходној радиониц.

Радионица ће се одржати 30. новембра 2023. године, са почетком у 14.00 часова у учионици 204 на другом спрату.

Број места је ограничен. Пријаве за радионицу - https://forms.gle/aL1V7rkubaFLYok77  

Ова радионица је намењена студентима свих нивоа студија и студијских програма Филозофског факултета у Нишу.

Више информација:

https://www.instagram.com/kanc.filfak/

https://www.instagram.com/joorneysrbija/

Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са још 73 органа јавне управе организује 15. новембра, са почетком у 10 часова, трећи по реду виртуелни Сајам студентске стручне праксе у јавној управи 2023/2024 на којем ће студентима пет државних универзитета бити понуђено 890 места за студентску стручну праксу широм Србије (33 града и општине).

Цео догађај се одвија на посебно креираној дигиталној  платформи у виртуелном простору репрезентативног здања Владе Републике Србије, што ће га учинити додатно занимљивим.

Током Сајма студенти ће имати прилику да кроз серију трибина и презентација сазнају више о понуди места за студентску стручну праксу, као и да у комуникацији са представницима универзитета и органа јавне управе добију све информације о пракси, начину пријављивања за праксу, као и о роковима за реализацију целог процеса.

Све информације о студентској стручној пракси у јавној управи и Сајму можете пронаћи на сајту https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/ , на коме је и улаз на Сајам.

Позивамо све студенте да присуствују овом Сајму, јер он може бити и одлична шанса за почетак успешне професионалне каријере.

 1. ПРИЈАВА ИСПИТА (http://indeks.filfak.ni.ac.rs/authentication/login) за апсолвентски новембарски испитни рок за студенте основних, мастер и докторских академских студија почиње у петак 10. новембра и трајаће до уторка 14. новембра 2023. године;
 2. Самофинансирајући студенти су у обавези да испоштују динамику уплата рата за школарину како би били у прилици да пријаве испите. Неопходно је да се новац уплати НАЈМАЊЕ ДВА РАДНА ДАНА пре истека рока за пријаву;
 3. Студенти који плаћају пријаву испита у обавези су да новац уплате НАЈМАЊЕ ДВА РАДНА ДАНА пре истека рока за пријаву;
 4. Након 14. новембра 2023. године пријава испита ће бити могућа једино на шалтеру Службе за наставу и студентска питања уз накнаду по испиту у складу са Ценовником (пријављивање испита после утврђеног рока);
 5. Студенти су у обавези да спроведу пријаву испита до краја (одабир предмета, потврда изабраних предмета и окончање поступка пријаве) и након пријаве испита провере опцију у менију Испити / Пријаве испита да ли су пријављени испити на списку;
 6. Уколико имате било који проблем са уплатама или избором предмета јавите се на   (обавезно је навести име и презиме, број индекса, студијски програм и опис проблема);
 7. Опширније о начину пријаве испита https://studenti.filfak.ni.ac.rs/ispiti/prijava

Студенти докторских академских студија су у обавези да се определе за изборне предмете у јесењем семестру, најкасније до 10. новембра 2023. године.

Приликом опредељивања, студенти треба да унесу и изборне предмете из претходне школске године, које нису положили, а намеравају да их полажу.

Студенти студијских програма докторских академских студија психологије, историје, социологије, медији и друштво треба да пошаљу попуњени анкетни лист на имејл адресу , а студенти докторских академских студија србистике, страних филологија и педагогије на имејл адресу .

Анкетни лист за изборне предмете се може преузети са линка https://drive.google.com/drive/folders/1Mj3pEaNl9UI8Mtx7vYoLh6YFF72z0ymf

Компанија Joorney Business Plans одржаће радионицу за студенте Филозофског факултета у среду, 8. новембра 2023. године, са почетком у 12.00 часова у учионици 36 у приземљу факултета.

Поред упознавања бизнис модела компаније Јoorney и тога чему пословни планови служе, циљ радионице је да мотивише студенте да се пријаве за Case Study – радионицу где ће радити конкретне пословне задатке које ће решавати уз асистенцију запослених у компанији.

Такође, реализатори радионице ће студентима представити и позицију која је тренутно отворена, Junior Business Plan Researcher and Writer, а за коју ће моћи да се пријаве.

Радионицу ће реализовати Ања Вујовић, HR Manager, и Анђела Здравковић, Business Plan Researcher and Writer.

Без обзира на којој сте години студија и на ком сте судијском програму, искористите прилику да добијете информације и питате све што вас занима о компанији и пословима који се нуде. Очекујемо вас!

Број места је ограничен. Пријаве за радионицу - https://forms.gle/jjTZ5h4bmf1wgVZb9

https://www.instagram.com/kanc.filfak/

https://www.instagram.com/joorneysrbija/

Студенти мастер академских студија су у обавези да се определе за изборне предмете у јесењем семестру, најкасније до 3. новембра 2023. године.

Студенти студијских програма мастер академских студија: психологије, социјалног рада, социологије, филозофије, социолога у социјалној заштити, комуникологије, историје, треба да пошаљу попуњени анкетни лист на имејл адресу , а студенти мастер академских студија србистике, англистике, педагогије, француског језика и књижевности, руског језика и књижевности, образовања наставника предметне наставе, превођења на имејл адресу .

Анкетни лист за изборне предмете се може преузети са линка https://drive.google.com/drive/folders/1lYV-A19a8HIV95ntkLsgDNmbGRbnohf1

Важна напомена: студенти свих студијских програма мастер академских студија, могу да преузму индексе, почев од четвртка, 2. новембра 2023. године од 10,00 сати испред канцеларије за мастер и докторске студије, 104.

Канцеларија за развој каријере и подршку студентима, заједно са ass. Милом Губеринић (Департман за психологију) у суботу 28.10.2023. реализовала је интерактивно предавање „Инклузија у образовном процесу“ за чланове „Удружења просветних радника 035“ из Параћина. Предавању је присуствовало 55 просветних радника - професора, наставника, учитеља, васпитача и стручних сарадника из 11 основних и средњих школа и вртића из Параћина. Размотрено је стање инклузивног процеса у актуелном систему образовања, присутни су разменили примере из праксе са посебним освртом на добити свих учесника инклузивног процеса, али на проблеме са којима се практичари сусрећу у образовно-васпитном раду. Дискутовало се о могућим решењима и ресурсима који могу бити од помоћи у суочавању са изазовима. Препозната је потреба за подршком у наставном процесу путем сарадње са стручњацима, континуираног усавршавања, укључивањем персоналних и педагошких асистената, као и постављањем јасних критеријума за прелазак са једног на други ниво образовања. Препознат је значај коришћења искустава из праксе за унапређење читавог инклузивног процеса у коме би све укључене стране могле да остваре своје потребе и потенцијале. Факултет као научно-истраживачка институција може да обезбеди кључан допринос у сагледавању актуелне инклузивне праксе спровођењем адекватних истраживања која би могла да буду основа за креирање програма подршке и унапређења инклузивног образовања. Учесници су изразили спремност за учествовање у том процесу и за пријем студента који би обављали неки вид праксе образовно-васпитним институцијама Параћина.

Упис студената докторских академских студија у статусу студената чије се школовање финансира из буџета, вршиће се на основу ранг листа студената који су стекли право уписа на другу и трећу годину студија у школској 2023/2024. години.

Упис студената ће бити обављен према обавештењу о условима уписа у наредну годину докторских академских студија у школској 2023/2024. години.

Студенти (свих година студија као и студенти који поново уписују исту годину студија и апсолвенти) су у обавези да се изјасне о изборним предметима, користећи свој налог на е-Индексу, најкасније до 19. октобра 2023. године, како би настава изборних предмета почела од 23. октобра 2023. године.

 

Страна 1 од 33