Огласна табла: Опште информације

 1. Пријава испита за студенте мастер и докторских академских студија уписане школске 2016/17. и 2017/18. године вршиће се (ИСКЉУЧИВО ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ). Јануарски испитни рок почиње у понедељак 22.1. и трајаће до уторка 30.1.2018. године;
 2. Студенти који плаћају пријаву испита (четврти и сваки наредни пут) у обавези су да новац уплате најкасније до петка 26.1.2018. године (најмање два радна дана пре истека рока за пријаву), како би уплату имали на е-индексу до уторка 30.1.2018. године;
 3. Самофинансирајући студенти су у обавези да испоштују динамику уплата рата за школарину како би били у прилици да пријаве испите.
 4. Пријава испита за студенте мастер и докторских академских студија уписане до школске 2015/16. године вршиће се 31.1. и 01.02.2018. године у Служби за мастер и докторске студије.

Опширније о начину пријаве испита https://studenti.filfak.ni.ac.rs/ispiti/prijava

Служба за мастер и докторске студије неће радити суботом 13. и 20. јануара 2018. године.

Поштовани студенти,

Обавештавамо вас да Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Републичким заводом за статистику, спроводи истраживање о плановима студената у вези са будућим миграционим кретањима, како унутар Републике Србије, тако и ван њених граница, као и о њиховим ставовима о одласку из земље.

Циљ истраживања јесте обезбеђивање поузданих података који ће се користити као добра основа за управљање миграцијама младих високообразованих људи. Такође, послужиће за планирање активности и креирање конкретних механизама и мера у овој области ради стварања повољног амбијента за младе да остану у Србији, односно да се након завршетка студијских програма у иностранству врате у земљу.

Подаци се прикупљају на свим факултетима, академијама и високим школама које имају акредитоване студијске програме.

Упитник је доступан на следећој веб-адреси: http://www.stat.gov.rs/MigracijeStudenata/

Напомињемо да РЗС никада не објављује личне податке које прикупи током својих истраживања. Јавно могу бити коришћени само подаци сведени на просек на нивоу комплетног узорка.

Унапред вам захвалјујемо на сарадњи.

 

У Београду, децембра 2017.
МИНИСТАР
Младен Шарчевић
МИНИСТАР
Проф. др Славица Ђукић Дејановић

 1. Пријава испита (ИСЉУЧИВО ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ) за јануарски испитни рок почиње у понедељак 8.1. и трајаће до уторка 16.1.2018. године;
 2. Студенти који плаћају пријаву испита у обавези су да новац уплате најкасније до петка 12.1.2018. године (најмање два радна дан пре истека рока за пријаву), како би уплату имали на е-индексу до уторка 16.1.2018. године;
 3. Самофинансирајући студенти су у обавези да испоштују динамику уплата рата за школарину како би били у прилици да пријаве испите.

Опширније о начину пријаве испита https://studenti.filfak.ni.ac.rs/ispiti/prijava

Након завршетка Акције добровољног давања крви, Завод за трансфузију крви Ниш, доставио је Служби за наставу и студентска питања књижице студената – давалаца крви.

Након акције у мају 2017.  достављене су књижице за следеће студенте:

 1. Илић З. Ђорђе
 2. Станојевић Б. Теодора
 3. Младеновић З. Наталија
 4. Митић С. Милијана
 5. Ћирић Н. Софија
 6. Стевановић Б. Млађан
 7. Јовановић Д. Јована
 8. Јеленић А. Александра

Накона акције у новембру 2017.  достављене су књижице за следеће студенте:

 1. Симић С. Даница
 2. Милошевић С. Анђела
 3. Митић А. Александар
 4. Васић Р. Мина
 5. Митић С. Олгица
 6. Петковић С. Вељко
 7. Милићевић И. Ања
 8. Николић С. Тијана
 9. Васиљевић С. Софија
 10. Васић С. Иван
 11. Тодоровић З. Марко
 12. Станковић С. Владимир

Књижице се могу преузети на шалтеру Службе, сваког радног дана у времену предвиђеном за рад са студентима.

Страна 1 од 7