Огласна табла: Опште информације

Позивамо Вас на презентацију студија и програма стипендија Владе Републике Француске која ће се одржати на Филозофском факултету у четвртак 13. децембра 2018. године у 12:00 у Сали 204. Мобилност студената представља приоритет за Амбасаду Француске и Француски институт у Србији, као и програми намењени наставницима и истраживачима. Сваке године студентима из Србије додељује се око 50 стипендија за ниво мастер 2 и докторске студије.  Чекамо вас у што већем броју!

Подношење кандидатура:

Француски институт у Србији, Змај Јовина 11, 11 000 Београд

Услови и критеријуми налазе се на:

www.institutfrancais.rs/info/bourses-du-gouvernement-francais/

www.srbija.campusfrance.org

Прилози

Служба за мастер и докторске академске студије неће радити у суботу, 08. децембра 2018. године.

Пријава испита за апсолвентски децембарски испитни рок трајаће од четвртка 29.11.2018. до среде 5.12.2018. године.

Поштовани студенти,

обавештавамо вас да ће у среду, 21. новембра, са почетком у 13 часова у учионици 206, представници Универзитетске библиотеке „Никола Тесла“ из Ниша одржати презентацију својих услуга и сервиса који вам могу бити од користи за даље студирање и рад. Присуство је бесплатно. Добродошли!

„Green Fest“ i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) pozivaju mlade novinare i studente novinarstva da se prijave na program „EKOLOŠKI OTISAK MEDIJA – TRENDOVI I TENDENCIJE“, koja će biti realizovana u okviru 9. Međunarodnog festivala zelene kulture „Green Fest“, od 13. do 16. novembra 2018. godine, u Domu omladine Beograda.

Program se realizuje u dva segmenta, kroz teoretski deo u okviru koga će biti obrađene različite teme iz oblasti životne sredine  kao i načini njihove  povezanosti, različite novinarske tehnike koje se koriste za prezentovanje informacija za različite formate medija, odabir sagovornika i izvora informacija.

U drugom segmentu programa, učesnici će imati zadatak da naprave reportažu, u formatu koji sami izaberu, uz konsultacije sa mentorima programa, dok će organizatori obezbediti sagovornike za teme koje učesnici budu izabrali. Mentori programa „Ekološki otisak medija – trendovi i tendencije’’ su Aleksandra Vukićević - autor i voditelj emisije „Čekajući vetar“ na Radio Beogradu 2, i Dragan Gmizić – novinar i TV autor.

Najbolji učesnici imaće priliku, nakon festivala, da unaprede svoje znanje kroz rad sa mentorima ovog programa, a reportaže visokog kvaliteta nastale u okviru programa će biti objavljene u nekom od vodećih medija u Srbiji.

Svi zainteresovani  mogu da se prijave do 7. novembra, slanjem radne biografije i popunjenog upitnika koji se može preuzeti na internet prezentaciji festivala – www.greenfest.rs

Свечана подела индекса за студенте који су први пут уписани на мастер академске студије у школској 2018/2019. години, биће обављена у среду, 31. октобра у 12:00 часова у амфитеатру 21.

Свечана подела индекса за студенте који су први пут уписани на докторске академске студије у школској 2018/2019. години, биће обављена у среду, 31. октобра у 13:30 часова у амфитеатру 21.

Страна 1 од 11