Огласна табла: Стипендије и кредити

 

Република Турска прима студенте из различитих делова света да заврше средње и високо образовање у Турској и нуди студентима могућности стипендирања у оквиру одређеног програма.

Комитет за стипендије Türkiye ће одржати презентацију стипендија и могућности студирања у Турској 7. децембра у 15:15 у учионици 36.

У оквиру програма Турскe стипендије, пријаве се примају објављивањем датума пријаве за стипендије пре академске 2024-2025. године, као и сваке године.

Детаљне информације о Турским стипендијама можете пронаћи на линку:

https://www.turkiyeburslari.gov.tr/about

Прилози

Фондација за студије наука и уметности, чији су оснивачи Српска академија наука и уметности, Удружење банака Србије и Народна банка Србије, расписала је конкурс за доделу четири  студентске стипендије за школску 2023/2024. годину.

Стипендије су  намењена студентима треће и четврте године акредитованих основних академских студија из области: организационих наука, електротехничких наука, студија српског језика и књижевности, и ликовне уметности.

Право учешћа на конкурсу имају студенти који су по први пут уписали  одговарајућу годину студија, у склaду са Законом о високом образовању, и чији је просек оцена најмање 9 (девет).  Стипендија ће се исплаћивати  у 10  једнаких рата. Месечни износ стипендије је  20.000  динара.

Кандидат за стипендију подноси документа наведенa у конкурсу. Молимо заинтересоване студенте да пријаве са конкурсном документацијом доставе поштом на адресу: Српска академија наука и уметности, Фондација за студије наука и уметности, Кнезa Михаила 35, 11000 Београд, са назнаком − за конкурс Фондације за студије наука и уметности. Рок за пријављивање на конкурс је од 25. октобра  до 25. новембра 2023. године. Конкурсна документација достављена по истеку наведеног рока неће бити разматрана.

Детаљније информације и конкурсна документација доступни су на линку:

 

https://www.sanu.ac.rs/konkurs-za-dodelu-stipendije-fondacije-za-studije-nauka-i-umetnosti/

У четвртак 5. октобра, у периоду од 12 до 13 сати, господин Вилијам Хопкинсон, шеф политичког одељења у Британској амбасади у Београду ће одржати презентацију Chevening програма за стипендирање студирања мастер нивоа у Великој Британији у Великој сали на четвртом спрату, просторија 434.

Фондација Студеница отворила је нови циклус пријава за студентске стипендије који траје од 11. септембра до 21. октобра 2023. године, за све студенте који студирају на територији Републике Србије и у региону. На конкурс се могу пријавити студенти било које године основних и мастер студија свих усмерења (друштвене, хуманистичке, биомедицинске и техниччке науке, уметност). Посебних неколико места биће остављено за бруцоше који показују лидерски потенцијал и друштвено су одговорни у својој заједници. Додатно ове године донета је одлука да се један број стипендија додели студентима који се определе за учитељска и наставничка занимања са циљем да се пружи конкретан допринос враћању угледа професији учитеља и наставника. Најбоље рангирани кандидати – бруцоши имаће прилику да пошаљу пријаву за добијање стипендије. Такође ће се посебно узети у разматрање и пријаве студената учитељских и наставничких смерова, без обзира на годину студија.

Више о условима и процедури пријављивања прочитајте на линку: http://sr.studenica.org/otvoren-konkurs-2023-2024.html

Позивамо заинтересоване студенте да се што пре детаљно обавесте на званичном сајту Фондације Студеница и пријаве на конкурс за стипендије.

Фондација Студеница,

Крунска 89

11104 Beograd

http://sr.studenica.org/

065 292 7788

064 258 2907

Студенти који су у школској 2022/2023. години користили студентски кредит или стипендију могу преузети пријаву (образац бр. 1а) за коришћење/продужетак коришћења у Финансијској служби факултета (канцеларија 205) сваког радног дана од 12.00 до 14.00.

Компанија Japan Tobacco International је, у сарадњи са Амбасадом Јапана, расписала, дванаести по реду, конкурс за Сакура стипендије, са циљем да награди најбоље предлоге за истраживачке радове на тему Јапана. Ове године, добитници стипендија стичу прилику да отпутују у Јапан, што је савршена прилика да прошире своја знања и кроз сопствено, непосредно, истраживање упознају и доживе ову далеку земљу, те буду богатији за једно ново искуство.

На конкурс се могу пријавити сви студенти основних и постдипломских студија, као и истраживачи који нису запослени пуно радно време. Конкурс је отворен до 26. јуна, а пријавни формулар и додатне информације о Сакура стипендијама можете пронаћи на https://sakurastipendije.rs/

 

Академија уметности Нови Сад Универзитета у Новом Саду организује национално такмичење на енглеском језику у сарадњи са партнерима из Кине.

Детаље о пријави на српском и енглеском језику за национално такмичење из енглеског језика "AI, a blessing or a curse?" видети у прилогу.

Компанија British American Tobacco обавештава о отвореним пријавама на конкурс глобалног такмичења Battle of Minds које је намењено младима са предузетничким решењима за креирање одрживе будућности.

Позивају се сви студенти и они који су дипломирали у претходних пет година да се пријаве. Тимови који аплицирају треба да имају најмање два, а највише четири члана. Задатак такмичара јесте представљање иновативних идеја за решавање Environmental Social and Governance, односно ESG изазова, а ове године теме су:

  • технологија
  • екологија
  • енергетика
  • инклузија

Ово је сјајна прилика за младе који имају иновативне идеје из једну од ове четири области да се, опробају на домаћем такмичењу са својим колегама са других факултета, можда и да представљају своју земљу на регионалном и глобалном такмичењу, стварају позитивне промене и освоје вредне награде. Најбољима на локалном нивоу следује новчана награда или стручна пракса у компанији BAT, док ће победници на глобалном нивоу добити чак 50.000 фунти.

Више информација можете пронаћи на линку: About the competition.  

Пријаве су отворене, а рок за регистрацију је 30. јун.

Заинтересовани се могу пријавити путем линка: https://join.bat-battleofminds.com/ 

У прилогу више информација.

Обавештавамо вас да је расписан конкрус за стипендије Фондације „Професор Борислав Лоренц“ за школску 2023/2024. намењен студентима завршних година основних студија и студентима постдипломских студија психологије и когнитивних наука са свих универзитета чији је оснивач Република Србија.

Рок за пријаву је 30. 9. 2023. године. Информације о конкурсу се могу пронаћи и директно на сајту Фондације: http://www.fondacijalorenc.com/vesti.html

Мексичка агенција за међународну развојну сарадњу (AMEXCID) је објавила конкурс за учешће у "Програму стипендија Владе Мексика 2023" намењеном студентима заинтересованим за студирање у иностранству. У прилогу се налази конкурс са свим условима конкурса и осталим важним информацијама.

Страна 1 од 12