Огласна табла: Стипендије и кредити

Министарство просвете Републике Србије најавило је да 1. фебруара 2023. (среда) почиња исплата прве и друге месечне рате студентских кредита и стипендија.

Исплатне листе налазе се у листи прилога овог обавештења.

У жељи да подстакне мобилност студената, Амбасада Француске и Француски институт у Србији расписали су нови конкурс за доделу стипендија  (студије на француском или енглeском) и то за школску 2023/2024. годину за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској.

Студенти могу да конкуришу за следеће програме стипендија (све области су заступљене):

  • мастер 2
  • докторат у коменторству

Рок за пријаву на конкурс је 27. март 2023. године.

Подношење кандидатура:

Француски институт у Србији, Змај Јовина 11, Београд

011 302 36 39                                                                                                                                                               

Услови и критеријуми, налазе се на сајтовима:

www.institutfrancais.rs
www.srbija.campusfrance.org 

 

Студенти који желе да студирају у Турској на основним, мастер или докторским студијама и који истражују глобалне и регионалне теме могу поднети пријаве за Турске стипендије у 2023. години у периоду између 10. јануара и 20. фебруара 2023. године. Више информација можете наћи на: https://www.turkiyeburslari.gov.tr/

ИЗМЕНА 14.12.2022:

  • Извод из предлога листе кандидата (листа за кредите) је замењен новом, проширеном листом
  • Ажуриран је документ "Упутство за приговор"
  • Рок за приговоре је 22.12.2022.

Комплетна документација (са актуелним верзијама ажурираних докумената) се може преузети из листе прилога.

Обавештавају се студенти да се документација за коришћење студентског кредита предаје у канцеларији Финансијске службе (II спрат, просторија број 205) сваког радног дана од 12.00 до 14.00.

Документација треба да садржи:

  • изјаву жиранта
  • фотокопију личне карте жиранта
  • уредно попуњену меницу

Универзитет у Нишу обавештава   заинтересоване студенте свих нивоа студија да ће  представници  за образовање Амбасаде Републике Турске у Београду, у среду, 14. децембра,  у 11.00 у сали број 8  у приземљу зграде  Универзитета у Нишу, одржати презентацију стипендија које нуди студентима који желе да студирају у Турској.

Информација је објављена на сајту Универзитета на следећој адреси: https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/obavestenje-o-prezentaciji-stipendija-republike-turske

Стипендија Програма праксе немачке привреде Зоран Ђинђић намењена је студентима основних академских студија, уписаним  најмање у 5. семестар приликом пријављивања, мастер студентима, докторандима, младим дипломцима који су дипломирали након 1. јануара 2022. и нису  старији од 28 година. Стажирање се нуди у области економије, пословне администрације, инжењеринга, рачунарства, комерцијалног права, новинарства, пољопривреде, биологије и хемије кандидатима којима одлично познају енглески и/или немачки језик. Више информација можете наћи у прилогу. Пријављивање је путем веб странице до 16. новембра 2022: www.stipendienprogramm.org Више информација можете наћи у прилогу.

Студенти који су у школској 2021/2022. години користили студентски кредит или стипендију могу преузети пријаву (образац бр. 1а) за коришћење/продужетак коришћења у Финансијској служби факултета (канцеларија 205) сваког радног дана од 12.00 до 14.00.

Студенти који су у школској 2021/2022. години први пут потписали уговор за студентски кредит или стипендију могу свој примерак уговора преузети у канцеларији 205, на другом спрату.

Обавештавамо вас да је расписан конкрус за стипендије Фондације „Професор Борислав Лоренц“ за школску 2022/2023. намењен студентима завршних година основних студија и студентима постдипломских студија психологије и когнитивних наука са свих универзитета чији је оснивач Република Србија.


Све информације о конкурсу се налазе у прилогу. Рок за пријаву је 31.08.2022. године.Информације о конкурсу се могу пронаћи и директно на сајту Фондације: http://www.fondacijalorenc.com/vesti.html

Страна 1 од 10