Огласна табла: Стипендије и кредити

Конкурс за стипендију фондације ПРОФЕСОР БОРИСЛАВ ЛОРЕНЦ предвиђен је за финансирање кратких мобилности за студенте завршних година основних студија, мастер и докторских студија. Конкурс је намењен студентима психологије и когнитивних наука. У наставку су све информације и сама пријава а рок за пријаву је 15. јул 2020.

Go Styria is a scholarship program for master and doctoral students as well as Post Docs interested in a short term research stay (max. 4 months) in the context of their master, doctoral thesis or Post-Doc research.

The target region includes Albania, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Greece, Hungary, Kosovo, Moldova, Montenegro, North Macedonia, Romania, Serbia, Slovenia, Turkey. Candidates selected for the program will be given the opportunity for a research period  at the University of Graz in order to then continue and conclude their studies / research at their home universities.

WHO can apply?

MASTER AND DOCTORAL students:

  • currently and also in 2020/21 enrolled at an accredited university in the target region
  • currently already working on their master or doctoral thesis

POST-DOCs:

  • who are academic staff members at an accredited university in the target region
  • the completion of the doctorate should not be older than 1 year at time of application

Details on the program call: https://international.uni-graz.at/en/incoming-exchange/go-styria-scholarship-programme/

PROGRAM-Deadlines:

  • 21 April 2020 – deadline for code requests giving access to the online application (only mandatory for Master / PhD applicants to start the application process)
  • 24 April 2020 – applications deadline for all candidates

We do recommend, interested applicants get started on the application process as soon as possible as finding a suitable supervisor at University of Graz will take time.

Фондација Конрад Аденауер расписује конкурс за доделу стипендије за студенте који студирају у Републици Србији за 2020/2021 годину.

Услед актуелне ситуације са корона вирусом, рок за доставу документације продужен је до 30. јуна 2020. године.

Oпшти услови конкурса  и листa неопходне документације, као и пријавни формулар налазе се у прилогу.

Презентација DAAD програма и стипендија за 2020/2021. годину биће одржана 25. октобра у Ректорату Универзитета у Нишу у оквиру Сајма стипендија. Штанд можете посетити од 10 до 15 сати, док је сама презентација заказана у 11 сати у Свечаној сали Универзитета. 

Студенти који су у школској 2018/2019. години први пут потписали уговор за студентски кредит или стипендију, могу свој примерак уговора преузети у канцеларији Финансијске службе факултета (бр. 36, приземље, лева страна ходника).

Почеле су пријаве за седми по реду Coke Summership који организује компанија Кока-Кола ХБЦ Србија! Овај програм летње праксе намењен је студентима треће (са одслушаним предавањима) и четврте године, апсолвентима, дипломцима који су студије завршили најкасније у претходне две године, као и полазницима мастер студија.

Coke Summership траје шест недеља и укључује рад са менторима на реалним пројектима, као и многобројне едукације и тренинге, како би полазници могли да упознају један велики систем какав је Коца-Кола ХБЦ Србија и успешно започну своју пословну каријеру.

Конкурс ће бити отворен у периоду од 15. априла до 20. маја на сајту http://www.cokesummership.com

Фондација Конрад Аденауер једна је од шест фондација у Савезној републици Немачкој.

Остваривање људских права, консолидовање правне државе, унапређивање подмлатка неке су од смерница деловања Фондације Конрад Аденауер. Фондација је до сада 4 пута доделила стипендије младим, постдипломција и докторантима за студирање у СР Немачкој.

За више информација о конкурсу (односи се само на студенте МАС/ДАС) погледајте приложене документе.

Компанија Кока-Кола ХБЦ Србија отвара нови конкурс за Rise Management Trainee програм у трајању од две године, намењен студентима треће и четврте године студија, апсолвентима, дипломцима, као и полазницима мастер студија акредитованих Универзитета и високих школа у Србији.

Овај програм праксе пружа прилику младима да уз пуно запослење, у динамичном и изазовном окружењу, усаврше своје лидерске вештине и развију експертизу у одређеној области, остварујући свој пуни потенцијал.

Полазници ће након завршетка програма моћи да остану у компанији, захваљујући јединственој прилици да успешно започну своју каријеру на јуниор менаџерским или експертским позицијама у компанији Кока-Кола ХБЦ Србија.

Конкурс за је отворен у периоду од 25. фебруара до 7. априла. Више информација и пријаву можете наћи на https://riseprogram.rs/

Страна 1 од 8