Огласна табла: Стипендије и кредити

Филозофски факултет у Нишу обавештава све заинтереоване студенте лингвистике да Коимбра група и Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду организују Међународну летњу школу европског мултилингвизма, у Новом Саду од 7 до 14. јула 2018. године.

Реч је о заједници европских универзитета, а односи се се на студенте француског, немачког, италијанског и шпанског језика. Студенти који ове језике изучавају у оквиру изборних предмета, такође се могу пријавити.

Детаљне информације о летњој школи и условима пријављивања можете пронаћи овде: http://www.coimbra-group.eu/activities/summer-schools

Falling Walls Lab

недеља, 29.4.2018.

DAAD Информативни центар Београд у сарадњи са Фондацијом Konrad Adenauer, Фондацијом Heinrich Böll, Perform-ом, Универзитетом у Београду, Babylon-ом и КЦ Град-ом организује други Falling Walls Lab у Србији, иновативну платформу за представљање истраживачких пројеката у рангу научног пробоја у свим научним дисциплинама.

Место одржавања је КЦ Град, датума 24. јуна 2018. године, са почетком у 18:30.

Учесници ће присуствовати ексклузивној и бесплатној радионици Science Communication пре самог Lab-а.

Falling Walls Lab је намењен студентима, истраживачима, научницима (BA, MA, PhD, postdoc), младим професионалцима и предузетницима из свих области.

За Falling Walls Lab Belgrade имају право да аплицирају:

  • апликанти са дипломом Bachelor коју нису стекли пре више од 10 година
  • -апликанти са дипломом Master коју нису стекли пре више од 7 година
  • -апликанти са дипломом PhD коју нису стекли пре више од 5 година
  • -postdoc и студенти који су тренутно уписани на универзитет.

Апликације за учешће на Falling Walls Lab Belgrade шаљу се преко портала на www.falling-walls.com/lab до 27. маја.

Сваки учесник има три минута у којима ће представити своју идеју или пројекат и убедити жири у иновативност своје замисли.

Победник београдског Falling Walls Lab-а као награду добија учешће у финалу Falling Walls Lab у Берлину 8. новембра, као и присуство на Falling Walls конференцији 9. новембра.

У среду, 25. април у 12:00, у канцеларији за међународну сарадњу (приземље, десно од улаза у нови амфитеатар), биће одржана инфо сесија о ERASMUS+ стипендијама у Алмерији (Шпанија).

Позивају се студенти да се у директном разговору са Ramon Gonzalez Garcijom са Универзитета у Алмерији информишу о тренутно актуелној стипендији и студирању Алмерији.

Универзитет у Нишу обавештава да је Министартво просвете, науке и технолошког развоја објавило да конкурс Британске фондације за доделу стипендија за студијски боравак у трајању између једног  и шест месеци на универзитетима у Великој Британији у школској 2018/2019. години.

За пријаву су потребна следећа документа:
 - Попуњени образац за пријављивање
 - Детаљан ЦВ
 - Опис предложеног истраживања
 - (ако је могуће) потврда пријема од стране УК институције
 - Копија универзитетске дипломе или друге релевантне квалификације
 - Доказ адекватног познавања енглеског језика
 - Два писма препоруке 

Рок за достављање документације Министарству просвете је 17.04.2018. 

Све додатне информације о стипендији и условима за пријављивање се налазе на: www.britishscholarshiptrust.org

Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Ерасмус+, објављује  Конкурс за стипендирање мобилности студената на Универзитету "Mykolas Romeris" у Вилњусу (Литванија).

Конкурс је отворен до 14. маја 2018. године.

Информације о потребној документацији и остале детаље конкурса можете наћи на сајту Универзитета у Нишу: https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/29-3-2018

Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Ерасмус+, објављује  Конкурс за стипендирање мобилности студената на Универзитету у Авеиру, Португалија.

Конкурс је отворен до 04. маја 2018. године. 

Информације о потребној документацији и остале детаље конкурса можете наћи на сајту Универзитета у Нишу: https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/konkurs-univerziteta-u-aveiru

Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Erasmus+, објавио је Конкурс за стипендирање мобилности студената на Универзитету у Алмерији (Шпанија). Конкурс је отворен до 25. маја 2018. године.

Информације о потребној документацији и остале детаље конкурса можете наћи на сајту Универзитета у Нишу: https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/almerija-20-3-18

Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Erasmus+, објавио је Конкурс за стипендирање мобилности студената, наставника и административног особља на Универзитету у Хаену (Шпанија). Конкурс је отворен до 18. маја 2018. године.

Информације о потребној документацији и остале детаље конкурса можете наћи на сајту Универзитета у Нишу: https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/20-3-18

Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Ерасмус+, објавио је Конкурс за стипендирање мобилности студената, наставника и административног особља на Универзитету у Бамбергу (Немачка).

Трајање конкурса за СТУДЕНТЕ: до 23. априла 2018. године

Трајање конкурса за НАСТАВНИКЕ И АДМИНИСТРАТИВНО ОСОБЉЕ: до 10. априла 2018. године

Информације о потребној документацији и остале детаље конкурса можете наћи на сајту Универзитета у Нишу: https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/21-3-18

Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Еразмус+, објављује Конкурс за стипендирање мобилности студената на Универзитету Медипол у Истанбулу (Турска).

Конкурс је отворен до 25. априла 2018. године.

Информације о потребној документацији и остале детаље конкурса можете наћи на сајту Универзитета: https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/konkurs-univerziteta-medipol-u-istanbulu

Страна 1 од 10