Огласна табла: Стипендије и кредити

Комисија за подстицај развоја талентованих ученика и студената Града Ниша објављује Јавни позив за стипендирање талентованих ученика и студената у 2024. години. Средства за стипендије обезбеђују се у буџету Града Ниша за 2024. годину и намењена су за подстицај развоја талентованих ученика средњих школа и студената који постижу запажене резултате у области образовања, науке, културе, уметности и спорта.

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања Јавног позива на сајту Града Ниша.

 

 

У сарадњи са Немачком националном академском фондацијом (Studienstiftung des deutschen Volkes), Фондација Alfred Toepfer нуди нови програм стипендирања, Ти и Европа, који је намењен студентима који би желели да заврше мастер студије у Немачкој почевши од зимског семестра 2024. године.

Стипендија укључује следеће погодности:

- Стипендија од најмање 300€ месечно до максимално 1.112€ (рачунато према приходима).

- Два годишња мрежна састанка о европским темама и факултативно учешће у образовним програмима специфичним за Европу које нуди Studienstiftung. Трошкови смештаја, исхране и мастер студија су покривени, а путни трошкови су субвенционисани.

- Коришћење дигиталне програмске области као платформе за размену и умрежавање на форуму Studienstiftung.

- Пријем у вршњачки програм Studienstiftung-а.

 Програм је намењен следећим земљама: Белгија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Данска, Естонија, Француска, Немачка, Израел, Италија, Пољска, Румунија, Србија, Швајцарска, Велика Британија.

Да би се пријавили за програм, студенте мора предложити универзитетски професор. Ова номинација се мора обавити до 15. марта 2024. Рок за подношење свих докумената за пријаву је 31. март 2024. године.

У прилогу ћете пронаћи све важне информације о програму, баш као и на програмској страници www.you-and-europe.de

Фондација Конрад Аденауер је расписала конкурс за доделу стипендије за студенте/киње који студирају у Републици Србији за 2024 / 2025. годину.
Детаљније информације о условима конкурса, као и листу неопходне документације и пријавни формулар налазе се у прилогу.

 

Рок за доставу документације је: 25. април 2024. године

 

Konrad-Adenauer-Stiftung

Makedonska 2, VI sprat

Trg Republike, 11 000 Beograd

Tel: +381 11 4024 163, -164, -165

E-mail:

www.kas.de/serbien

Обавештавају се студенти да се документација за коришћење студентског кредита предаје у канцеларији Финансијске службе (II спрат, просторија број 205) сваког радног дана од 12.00 до 14.00.

Документација треба да садржи:

  • изјаву жиранта
  • фотокопију личне карте жиранта
  • уредно попуњену меницу

 

Република Турска прима студенте из различитих делова света да заврше средње и високо образовање у Турској и нуди студентима могућности стипендирања у оквиру одређеног програма.

Комитет за стипендије Türkiye ће одржати презентацију стипендија и могућности студирања у Турској 7. децембра у 15:15 у учионици 36.

У оквиру програма Турскe стипендије, пријаве се примају објављивањем датума пријаве за стипендије пре академске 2024-2025. године, као и сваке године.

Детаљне информације о Турским стипендијама можете пронаћи на линку:

https://www.turkiyeburslari.gov.tr/about

Прилози

Фондација за студије наука и уметности, чији су оснивачи Српска академија наука и уметности, Удружење банака Србије и Народна банка Србије, расписала је конкурс за доделу четири  студентске стипендије за школску 2023/2024. годину.

Стипендије су  намењена студентима треће и четврте године акредитованих основних академских студија из области: организационих наука, електротехничких наука, студија српског језика и књижевности, и ликовне уметности.

Право учешћа на конкурсу имају студенти који су по први пут уписали  одговарајућу годину студија, у склaду са Законом о високом образовању, и чији је просек оцена најмање 9 (девет).  Стипендија ће се исплаћивати  у 10  једнаких рата. Месечни износ стипендије је  20.000  динара.

Кандидат за стипендију подноси документа наведенa у конкурсу. Молимо заинтересоване студенте да пријаве са конкурсном документацијом доставе поштом на адресу: Српска академија наука и уметности, Фондација за студије наука и уметности, Кнезa Михаила 35, 11000 Београд, са назнаком − за конкурс Фондације за студије наука и уметности. Рок за пријављивање на конкурс је од 25. октобра  до 25. новембра 2023. године. Конкурсна документација достављена по истеку наведеног рока неће бити разматрана.

Детаљније информације и конкурсна документација доступни су на линку:

 

https://www.sanu.ac.rs/konkurs-za-dodelu-stipendije-fondacije-za-studije-nauka-i-umetnosti/

У четвртак 5. октобра, у периоду од 12 до 13 сати, господин Вилијам Хопкинсон, шеф политичког одељења у Британској амбасади у Београду ће одржати презентацију Chevening програма за стипендирање студирања мастер нивоа у Великој Британији у Великој сали на четвртом спрату, просторија 434.

Фондација Студеница отворила је нови циклус пријава за студентске стипендије који траје од 11. септембра до 21. октобра 2023. године, за све студенте који студирају на територији Републике Србије и у региону. На конкурс се могу пријавити студенти било које године основних и мастер студија свих усмерења (друштвене, хуманистичке, биомедицинске и техниччке науке, уметност). Посебних неколико места биће остављено за бруцоше који показују лидерски потенцијал и друштвено су одговорни у својој заједници. Додатно ове године донета је одлука да се један број стипендија додели студентима који се определе за учитељска и наставничка занимања са циљем да се пружи конкретан допринос враћању угледа професији учитеља и наставника. Најбоље рангирани кандидати – бруцоши имаће прилику да пошаљу пријаву за добијање стипендије. Такође ће се посебно узети у разматрање и пријаве студената учитељских и наставничких смерова, без обзира на годину студија.

Више о условима и процедури пријављивања прочитајте на линку: http://sr.studenica.org/otvoren-konkurs-2023-2024.html

Позивамо заинтересоване студенте да се што пре детаљно обавесте на званичном сајту Фондације Студеница и пријаве на конкурс за стипендије.

Фондација Студеница,

Крунска 89

11104 Beograd

http://sr.studenica.org/

065 292 7788

064 258 2907

Студенти који су у школској 2022/2023. години користили студентски кредит или стипендију могу преузети пријаву (образац бр. 1а) за коришћење/продужетак коришћења у Финансијској служби факултета (канцеларија 205) сваког радног дана од 12.00 до 14.00.

Страна 1 од 12