Огласна табла: Стипендије и кредити

 

Академија уметности Нови Сад Универзитета у Новом Саду организује национално такмичење на енглеском језику у сарадњи са партнерима из Кине.

Детаље о пријави на српском и енглеском језику за национално такмичење из енглеског језика "AI, a blessing or a curse?" видети у прилогу.

Компанија British American Tobacco обавештава о отвореним пријавама на конкурс глобалног такмичења Battle of Minds које је намењено младима са предузетничким решењима за креирање одрживе будућности.

Позивају се сви студенти и они који су дипломирали у претходних пет година да се пријаве. Тимови који аплицирају треба да имају најмање два, а највише четири члана. Задатак такмичара јесте представљање иновативних идеја за решавање Environmental Social and Governance, односно ESG изазова, а ове године теме су:

  • технологија
  • екологија
  • енергетика
  • инклузија

Ово је сјајна прилика за младе који имају иновативне идеје из једну од ове четири области да се, опробају на домаћем такмичењу са својим колегама са других факултета, можда и да представљају своју земљу на регионалном и глобалном такмичењу, стварају позитивне промене и освоје вредне награде. Најбољима на локалном нивоу следује новчана награда или стручна пракса у компанији BAT, док ће победници на глобалном нивоу добити чак 50.000 фунти.

Више информација можете пронаћи на линку: About the competition.  

Пријаве су отворене, а рок за регистрацију је 30. јун.

Заинтересовани се могу пријавити путем линка: https://join.bat-battleofminds.com/ 

У прилогу више информација.

Обавештавамо вас да је расписан конкрус за стипендије Фондације „Професор Борислав Лоренц“ за школску 2023/2024. намењен студентима завршних година основних студија и студентима постдипломских студија психологије и когнитивних наука са свих универзитета чији је оснивач Република Србија.

Рок за пријаву је 30. 9. 2023. године. Информације о конкурсу се могу пронаћи и директно на сајту Фондације: http://www.fondacijalorenc.com/vesti.html

Мексичка агенција за међународну развојну сарадњу (AMEXCID) је објавила конкурс за учешће у "Програму стипендија Владе Мексика 2023" намењеном студентима заинтересованим за студирање у иностранству. У прилогу се налази конкурс са свим условима конкурса и осталим важним информацијама.

У сарадњи са Фондацијом за културна и едукативна давања Торино (Италија), Удружење ТЕЛОК – Огранак БЕОГРАД расписује конкурс за доделу стипендија студентима који желе и остварују услове за студирање у иностранству. Више информација можете наћи на следећем линку:  https://telok.org.rs/dokument/konkurs-za-dodelu-jednokratnih-stipendija-za-skolovanje-u-inostranstvu/

 

 


Udruženje TELOK Ogranak Beograd

Telefon: +381(0)67/7373-111 Web:  www.telok.org e-pošta:

Фондација за студије наука и уметности која делује при Српској академији наука и уметности расписује Конкурс за доделу студендије за студенте акредитованих основних академских студија за школску 2022/2023 годину. Из прилога можете преузети Текст конкурса и Образац пријаве за доделу стипендије.

Фондација Конрад Аденауер је расписала конкурс за доделу стипендије за студенте/киње који студирају у Републици Србији за 2023 / 2024 годину.
Детаљније информације о условима конкурса, као и листу неопходне документације и пријавни формулар налазе се у прилогу.

Рок за доставу документације је: 25. април 2023. године

www.kas.de

Министарство просвете Републике Србије најавило је да 1. фебруара 2023. (среда) почиња исплата прве и друге месечне рате студентских кредита и стипендија.

Исплатне листе налазе се у листи прилога овог обавештења.

У жељи да подстакне мобилност студената, Амбасада Француске и Француски институт у Србији расписали су нови конкурс за доделу стипендија  (студије на француском или енглeском) и то за школску 2023/2024. годину за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској.

Студенти могу да конкуришу за следеће програме стипендија (све области су заступљене):

  • мастер 2
  • докторат у коменторству

Рок за пријаву на конкурс је 27. март 2023. године.

Подношење кандидатура:

Француски институт у Србији, Змај Јовина 11, Београд

011 302 36 39                                                                                                                                                               

Услови и критеријуми, налазе се на сајтовима:

www.institutfrancais.rs
www.srbija.campusfrance.org 

 

Страна 1 од 11