Огласна табла: Стипендије и кредити

Студенти могу преузети пријаву за коришћење студентских кредита и стипендија (образац бр. 1а) у Финансијској служби факултета (канцеларија 205) сваког радног дана од 12.00 до 14.00.

Студенти који су у школској 2021/2022. години први пут потписали уговор за студентски кредит или стипендију могу свој примерак уговора преузети у канцеларији 205, на другом спрату.

Обавештавамо вас да је расписан конкрус за стипендије Фондације „Професор Борислав Лоренц“ за школску 2022/2023. намењен студентима завршних година основних студија и студентима постдипломских студија психологије и когнитивних наука са свих универзитета чији је оснивач Република Србија.


Све информације о конкурсу се налазе у прилогу. Рок за пријаву је 31.08.2022. године.Информације о конкурсу се могу пронаћи и директно на сајту Фондације: http://www.fondacijalorenc.com/vesti.html

Фондација Конрад Аденауер је расписала конкурс за доделу стипендије за студенте и студенткиње који студирају у Републици Србији за 2022/2023 годину.

Рок за доставу документације је 25. април 2022.

За све информације можете погледати документе из прилога.

На основу члана 9 Одлуке о подстицају развоја талентованих ученика и студената ("Службени лист Града Ниша", број 49/05, 49/06 и 83/12-друга одлука), Комисија за подстицај развоја талентованих ученика и студената града Ниша објављује Јавни позив за стипендирање талентованих ученика и студената у 2022. години.

Средства за стипендије обезбеђују се у буџету града Ниша за 2022. годину и намењена су за подстицај развоја талентованих ученика средњих школа и студената који постижу запажене резултате у области образовања, науке, културе, уметности и спорта.

За више информација погледајте PDF у прилогу овог обавештења.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја објавило је предлог листе за доделу кредита и стипендија који можете наћи међу прилозима на дну стране. Предлог листе кандидата – ранг листе, за студентске кредите и стипендије, утврђен је под бројем 06-00-80/2021-05 од 7.12.2021. године.

Уколико нису тачно наведени неки од елемената за бодовање који су наведени у конкурсу, потребно је да кандидати доставе документоване приговоре, уз попуњен образац (преузети из листе прилога) најкасније до 17.12.2021. године.

Приговори који нису документовани неће се разматрати!

Потребно је да студенти којима је одобрена стипендија или кредит у што краћем року отворе текуће рачуне у најближој експозитури Уникредит банке. Том приликом потребно је понети са собом индекс и важећу личну карту.

 

Извештај Комисије за утврђивање предлога за избор кандидата по конкурсу за мобилност студената у оквиру Еразмус+ пројеката мобилности КА103 и КА131, уз који су приложене и прелиминарне ранг листе кандидата пријављених за СМС и СМТ је објављен на сајту Универзитета у Нишу:

https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/izvestaj-komisije-za-utvrdjivanje-predloga-za-izbor-kandidata-po-konkursu-za-mobilnost-studenata-u-okviru-erazmus-projekta-mobilnosti-ka103-i-ka131

Кандидати имају право да поднесу приговор на прелиминарну ранг листу, а информације о року и начину подношења приговора дате су у конкурсу објављеном на сајту Универзитета у Нишу.

Програм “Meet Your Mentor” креиран је ради пружања менторске подршке младима у области запошљавања и каријерног развоја. Базира се на повезивању студената са једним од сениор менаџера компаније British American Tobacco (BAT), који преносе своје искуство и усмеравају студенте у њиховим каријерним плановима кроз четири онлајн састанка/сесије. Последња сесија је организована као симулација разговора за посао, након ког студенти од ментора добијају детаљне повратне информације.

Идеја програма је да се студентима пружи квалитетан темељ за будуће запослење и прилика да кроз повезивање са менторима стекну непосредно искуство и конкретне савете везане за њихове каријерне планове.

Студенти ће имати могућност да упознају неке од најбољих стручњака који ће им такође представити бројне прилике и могућности у British American Tobacco (BAT) компанији.

Пријаве за конкурс трају до 21. 10. 2021. године слањем мотивационог писма и биографије (CV-ja) на имејл адресу: или пријавом преко огласа на платформи Инфостуд: https://lnkd.in/dcCydzXw.

DAAD (Немачка служба за академску размену) информативни центар ће током јесени одржати инфо сесије путем Zoom апликације у циљу припреме за DAAD стипендије. 

 

Како бисте присуствовали сесијијама, неопходно је попунити одговарајуће формуларе који можете наћи преко следећих линкова:

 

Инфо сесије за све научне дисциплине: 20.10.2021. u 12 h: https://bit.ly/3ECz7uo

Инфо сесије за све научне дисциплине: 13.10.2021. u 12 h: https://bit.ly/3ECz7uo

 

Фејсбук  линкови: 

 

20.10.: https://www.facebook.com/events/1243820242749187

13.10.: https://www.facebook.com/events/652025055775133

Инtернационални универзитета за психоанализу (IPU) из Берлина организује онлајн летњу школу "Пуцања и утопија у савременим друштвима: Психоаналитичке перспективе и друштвена критика" (Ruptures and Utopia in Present Societies: Psychoanalytic Perspectives and Social Critique).

За више информација посетите: https://www.ipu-berlin.de/en/international-office/students/all-students/summer-school-ruptures-and-utopia/ .

Страна 1 од 10