Огласна табла: Мобилност студената

У складу са уговорима о додели наменских бесповратних средстава потписаним између Универзитета у Нишу и националне Фондације Темпус у оквиру ERASMUS+ програма мобилности KA131 (пројекти број 2022-1-RS01-KA131-HED-000064410 и 2023-1-RS01-KA131-HED-000119613)*, Универзитет у Нишу објављује

Конкурс је отворен до 19. децембра 2023. године у 12:00 часова, а могу се пријавити запослени на Универзитету и свим факултетима Универзитета у Нишу, и то за

  • мобилност наставног особља у сврху држања наставе (Stаff Mobility for Teaching – STA)
  • мобилност наставног и ненаставног особља у сврху стручног усавршавања (Staff Mobility for Training - STT)
  • мобилност наставног особља у сврху држања наставе и стручног усавршавања (комбинована мобилност STA + STT).

Активност држања наставе омогућава наставном особљу Универзитета у Нишу да изводи наставу на партнерској ВШ институцији у иностранству и може се одвијати у било којој области академских или струковних студија. Активност стручног усавршавања подржава професионални развој наставног и ненаставног особља Универзитета у Нишу кроз различите видове обуке, праћење рада и/или преузимање/усвајање радних искустава на партнерској ВШ институцији у иностранству. Коришћење средстава програма Erasmus+ за финансирање мобилности у сврху рада на научним пројектима или учешћа на научним скуповима није дозвољено.

Број сати држања наставе/стручног усавршавања - Сходно правилима програма Erasmus+, учесник мобилности у сврху држања наставе мора на партнерској институцији одржати најмање 8 сати наставе недељно. Најмање 8 сати наставе је обавезно и ако мобилност траје мање од недељу дана, а ако мобилност траје дуже од недељу дана, онда минималан број сати наставе у непуној недељи мора бити сразмеран броју дана у току те недеље. Ако се држање наставе комбинује са стручним усавршавањем, онда се обавеза држања наставе смањује на 4 сата недељно. У оквиру мобилности за стручно усавршавање је такође обавезно спровести радне активности у трајању од 8 сати недељно.

Трајање мобилности - Према правилима програма Erasmus+ КА131, трајање финансиране мобилности наставног и ненаставног особља ограничено је на најмање 2, а највише 60 дана, али је наведеним уговорима о додели наменских бесповратних средстава, трајање финансиране мобилности наставног и ненаставног особља Универзитета у Нишу ограничено у просеку на 6 дана, укључујући 2-5 радних дана и до 2 додатна дана за путовање (1 дан пре почетка и/или 1 дан по завршетку активности). У циљу рационалног коришћења средстава, учесницима ће по правилу бити одобраван 1 дан за путовање, а изузетно, уколико се мобилност спроводи на веома удаљеној дестинацији или постоји други оправдан разлог, Комисија може предложити да учеснику буду одобрена 2 дана за путовање.

Више информација: https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/konkurs-univerziteta-u-nisu-za-odlaznu-mobilnost-nastavnog-i-nenastavnog-osoblja-u-okviru-programa-erasmus-ka131-202311171124

Заинтересовани кандидати за курс кинеског језика се могу пријавити до 15. новембра 2023. године на мејл:  

Почетак курса је од 20. новембра 2023. године.

Обавештавамо Вас да је Универзитет у Нишу, у оквиру пројеката мобилности Еразмус+ КА171, објавио Конкурс за финансирану мобилност студената и наставника. Конкурс је објављен на веб страници Универзитета
https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/konkurs-univerziteta-u-nisu-za-odlaznu-mobilnost-studenata-i-nastavnika-u-okviru-programa-erasmus-ka171
а рок за пријаву је 30. новембар 2023. године.

Отворен конкурс за десету генерацију Европске школе дебате

Славимо мали јубилеј и бирамо десету генерацију полазника „Европске школе дебате”. ЕУ инфо мрежа и Отворена комуникација те позивају да се пријавиш и придружиш групи од преко 900 младих дебатера који су већ похађали овај програм и из њега понели најбоља искуства и стекли нове вештине.

Изабрани кандидати ће похађати радионице о вештини дебатовања, аргументацији, јавном наступу и функционисању Европске уније, европским институцијама као и процесу ЕУ интеграција.

На конкурс се могу пријавити искључиво средњошколци и студенти са територије Србије.

Три групе полазника у Београду, Нишу и Новом Саду похађаће укупно дванаест радионица, од новембра 2023. до марта 2024. Радионице ће се одржавати уживо и онлајн једном недељно, сваке суботе у трајању од 3 сата.

Предавања ће водити искусни тренери дебатних вештина који су освајали награде на дебатним такмичењима у Србији и иностранству.

Након радионица, полазници ће имати прилике да учествују у јавним дебатама широм Србије.

Конкурс је отворен до недеље, 15. октобра 2023. године. Пријаве се врше искључиво путем онлајн формулара.

Трочлани жири састављен од дебатних тренера вршиће избор нових кандидата Европске школе дебате.

Молимо све заинтересоване да одговорима у упитнику покажу своју мотивацију за учешће.

Сви подаци који буду унети у формулар биће коришћени само и искључиво за потребе конкурса и неће бити дељени са трећим лицима.

Уколико имате било које питање пишите нам на:

.

Европска школа дебате је пројекат који организују ЕУ инфо мрежа Европске уније и дебатна академска мрежа Отворена комуникација, уз подршку Делегације Европске уније. Циљ овог пројекта је едукација средњошколаца и студената о Европској унији, процесу европских интеграција и вештини дебатовања.

Школу дебате је у претходних девет година похађало више од 900 средњошколаца и студената из преко 30 градова широм Србије, а организовано близу 40 јавних дебата.

Обавештавамо Вас да је Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Еразмус+ КА131, објавио конкурс за финансирану мобилност студената у сврху студирања и обављања стручне праксе у току летњег семестра 2023/24. године. Конкурс је објављен на веб страници Универзитета

https://ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/konkurs-univerziteta-u-nisu-za-odlaznu-mobilnost-studenata-u-okviru-programa-erasmus-ka131-202310040850

Рок за пријаву на конкурс је 3. новембар 2023. године.

 

Фондација Темпус објављује јавни позив за обуке предавача за извођење наставе на енглеском језику на четири највећа државна универзитета у Србији:
Универзитету у Београду, Универзитету у Новом Саду, Универзитету у Крагујевцу и Универзитету у Нишу.

Обука ће отпочети почетком новембра 2023. године и одржаваће се током новембра, децембра и евентуално јануара. Спроводи се у 15 двочасова (блок у трајању од сат и по времена), организованих једном или два пута недељно.
Све информације о структури и исходу обуке, условима и начину пријаве, селекцији пријављених кандидата и организацији и динамици спровођења обуке, можете наћи у документу прилогу мејла.

За сва додатна питања у вези са овим јавним позивом контактирајте са Групом за високо образовање слањем имејла на адресу:    или позивом на број +381 11 33 42 430, опција 4.

Прилози

Расписан је позив за волонтирање у "Индигу". Могу да се пријаве студенти/киње психологије, педагогије, социјалне политике и социјалног рада, социологије, србистике, германистике, англистике као и комуникологије и новинарства. Долазе у обзир студенти основних и мастер студија. Рок за пријаву је 18. септембар.

Извештај Комисије за утврђивање предлога одлуке по Конкурсу за краткорочну мобилност студената докторских студија Универзитета у Нишу у оквиру програма мобилности Еразмус+КА131 можете наћи на сајту Универзитета: (https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/izvestaj-komisije-za-utvrdjivanje-predloga-za-kratkorocnu-mobilnost-doktoranada-u-okviru-erazmus-programa-ka131).

Ускоро се очекује обавештење о даљој процедури и додатној документацији потребној за реализацију мобилности.

Obaveštavamo vas da je Univerzitet u Nišu, u okviru programa mobilnosti Erazmus+ KA131, objavio konkurs za kratkoročnu fizičku mobilnost studenata doktorskih studija (od 5 do 30 dana) u svrhu studiranja i obavljanja stručne prakse u periodu od sredine septembra do kraja oktobra 2023. godine.
Konkurs je objavljen na web stranici Univerziteta https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/konkurs-univerziteta-u-nisu-za-odlaznu-mobilnost-studenata-u-okviru-programa-erasmus-ka131-202307131354 . Rok za prijavu je 24. avgust 2023. godine.

Обавештавам вас да је Конкурс за избор најбољих студентских радова о ЕУ Министарства за европске интеграције продужен до 25. септембра.

Све информације у вези са продужетком конкурса можете да нађете на сајту Министарства, на линку: https://www.mei.gov.rs/srp/vesti/2814/detaljnije/w/0/produzen-rok-konkursa-za-izbor-najboljih-studentskih-radova-o-eu/

Страна 1 од 15