Огласна табла: Мобилност студената

Радио Београд 2 је расписао конкурс за студентску награду "Неда Деполо"- за најбоља студентска радиофонска остварења.

Признање се додељује за креативни допринос радио изразу.
Прва награда састоји се од Повеље и 1000 евра из фонда „Неда Деполо“.
Друга и трећа награда састоје се од Повеље и дигиталног снимача звука, који дарује фирма Kompani digiTV d.o.o. из Београда.
У обзир долазе радиофонска остварења свих жанрова, настала од 1. септембра прошле до 31. августа 2022. године. Пријаве за конкурс могу поднети студенти свих универзитета у Србији, који су држављани Rепублике Србије, млађи од 35 година.
Пријаву за конкурс, рад (на српском језику) снимљен на ЦД-у у аудио формату и синопсис, доставити до 1. септембра Секретаријату Радио Београда 2 (локал са портирнице Радија 3170), радним даном од 9.00 до 15.00, или послати поштом на адресу: Радио Београд 2, Хиландарска 2, 11000 Београд, са напоменом: за конкурс „Неда Деполо“.
Пријаву за конкурс можете преузети на сајту: www.radiobeograd.rs .
Информације преко телефона 011 655 3170

Покрет Полет је трогодишњи програм јавног заговарања у заједници који финансира Европску Унију, а спроводи Траг фондацију у партнерству са Центром за социјалну политику и у сарадњи са Коалицијом за развој солидарне економије (КоРСЕ). Програм подржава организације цивилног друштва и младе да заједничким напорима утичу на промене локалних и националних јавних политика из области друштвено-економског развоја. У периоду од три године, 45 младих људи имаће прилику да добију подршку кроз деветомесечни програм стажирања. Сваке године по 15 студената, дипломаца или постдипломаца факултета друштвених наука имаће прилику да анализирају јавне политике које су у фокусу подржаних организација цивилног друштва. Мултидисциплинарни тимови ће, осим истраживања јавних политика и креирања предлога за унапређење, имати прилику да се повежу са ОЦД из различитих делова Србије, учествују у њиховим јавнозаговарачким активностима, али и заједно са њима прођу обуке које ће им помоћи да теоретска знања примене у пракси. Рок за пријаву је 20. јул и све детаљне информације о програму стажирања можете погледати на следећој страници.

С обзиром да циљну групу овог позива чине студенти завршних година студија, дипломци и постдипломци факултета друштвених наука до 30 година старости, као и чињеница да предност дајемо кандидатима који долазе на Факултет политичких наука, Правног, Економског и Филозофског факултета, изузетно би нам било значајно да вест на отвореном конкурсу поделите на сајту вашег факултета. Саму вест можете пренети свим информацијама доступним на сајту Траг фондације.

Поред тога, овом приликом желимо и да затражимо одобрење за промотивне материјале (постер са информацијама о конкурсу) окачимо и на огласним таблама вашег факултета.

Стојимо вам на располагању за сва додатна питања и надамо се да ћемо ваш позитиван одговор.

 

https://tragfondacija.org/otvoren-konkurs-za-staziranje-u-okviru-programa-pokret-polet/

Милица Кезић Марчић |координаторка програма јавних политика |Траг фондација

Тел/факс: (011) 78 39 463 (лок. 104) | моб: 066 222 406 | @:

Милешевска 5/I-6, 11 118 Београд 32, PAK 122005, Србија | www.tragfondacija.org

ЕУ инфо кутак Ниш вас позива на догађаје намењене студентима коју организује Еразмус студентска мрежа Ниш уз подршку Делегације Европске уније у Србији. Више информација о догађајима можете пронаћи у наставку.

Erasmus Café

Erasmus Student Network Ниш позива све заинтересоване студенте и ђаке средњих школа да нам се придруже догађају Erasmus Café, који ће бити одржан у петак 17. јуна од 19:00 часова у Дистрикту (Наде Томић 8, Ниш). У оквиру догађаја ћете имати прилику да чујете искуства локалних студената са њихових Ерасмус+ размена.

Студент који ће причати о свом искуству:

Александар Јовановић - Департман за Француски језик и књижевност

Искористите ову прилику јер ће се Erasmus Café одржати по последњи пут у овом семестру. Студенти и средњошколци ће имати прилику да поставе питања и из прве руке сазнају о програмима и детаље о ономе што их занима. Улаз је слободан.

Picnic Workshop

 Еразмус студентска мрежа Ниш позива све заинтересоване студенте и ђаке средњих школа да се придруже догађају Picnic Workshop у оквиру кога ћете имати прилику да се упознате са нашим волонтерима, Еразмус+ програмом као и да будете део дискусије о екологији коју ћемо промовисати током овог догађаја.

Студенти и средњошколци ће имати прилику да поставе питања и сазнају све што их занима о Еразмус+ програму и зашто је ЕСН-у екологија и чиста животна средина битна.

Видимо се у петак 18. јуна од 10:00 часова у Бубањ парку (код отвореног амфитеатра у оквиру парка).

Jilin универзитету из Кине су потребна 2 студента докторских студија који би у предстојећем семестру њиховим студентима држали наставу српског језика (као страног).

Изабрани кандидати би држали 6 часова српског језика недељно. Часове би могли да држе онлајн.

Висину надокнаде за овај посао, изабрани кандидати би договорили са Jilin универзитетом.

Потребно је да заинтересовани кандидати пошаљу мејл у ком исказују своје интересовање за ову позицију Весници Кртолици најкасније до петка, 17. јуна у 12:00, као и свој CV на енглеском језику на

Подаци о свим пријављеним кандидатима (који испуњавају тражене услове) ће бити прослеђени Jilin универзитету где ће се вршити даља селекција.

За учешће на летњој школи STICS 2022. године одабрани су следећи кандидати:

- Са Филозофског факултета у Београду:

1) Марко Николић

2) Тијана Спасојевић

3) Леа Станковић

- Са Филозофског факултета у Нишу:

1) Нина Миленковић

2) Марија Тодосијевић

3) Јелена Митић

Честитамо свима.

Joint Research Center Европске Уније који је лоциран у Белгији, Немачкој, Италији, Холандији и Шпанији тражи приправнике за плаћени приправнички стаж у трајању од 3 до 5 месеци. Кандидати морају бити држављани ЕУ или земаља придружених Оквирним истраживачким програмима ЕУ (у које спада и Србија), који су недавно завршили основне студије (могу и виши нивои студија, али је потребно да од тренутка стицања последње дипломе није прошло више од 5 година) и познају енглески језик бар на нивоу Ц1. Рок за пријаве је 31. мај 2022. године. Више информација можете наћи у прилогу.

Међународна научна мрежа "Social trauma in Changing Societies (STICS)" објављује јавни позив за пријаве за летњу школу "Screening the Scars – The (In-) Visibility of Social Trauma" која ће бити одржана од 18. до 24. септембра 2022 на ИПУ универзитету у Берлину. Током летње школе биће одржана и настава из изборног предмета Социјална траума.

Изабраним студентима ће бити исплаћена средства за покривање трошкова пута, смештаја и хране током трајање летње школе. Школа се организује под покровитељством Канцеларије за академску размену владе Савезне републике Немачке (DAAD).

Позив је отворен за све студенте 4. године основних студија и мастер студија психологије и других друштвених наука на Филозофском факултету у Нишу и Филозофском факултету у Београду.

Пријаве се подносе према пропозицијама позива (у прилогу ове вести) Канцеларији за међународну сарадњу Филозофског факултета у Нишу, г-ђи Весници Кртолици на  

Пријаве треба поднети до 31. маја 2022. године. 

 

Одлука ректора је објављена на: https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/21-04-2022 

Изабрани студенти су у обавези да у најкраћем року, слањем мејла на адресу  дају пристанак на номинацију под наведеним условима.

Прелиминарна ранг листа је објављена на сајту Универзитета у Нишу:

https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/izvestaj-komisije-za-utvrdjivanje-predloga-za-izbor-kandidata-za-mobilnost-studenata-u-okviru-erazmus-projekta-ka103-i-ka131

Кандидати имају право да поднесу приговор на прелиминарну ранг листу, а информације о року и начину подношења приговора дате су у конкурсу објављеном на сајту Универзитета у Нишу.

На основу одлуке Продекана за међународну сарадњу, за учешће на овој летњој школи ће бити номиновани Милица Грчак и Владана Петковић. На овај начин предност је дата студентима старијих година и са већим броје положених испита. Захваљујемо се свима на пријавама.

Страна 1 од 12