Огласна табла: Мобилност студената

Joint Research Center Европске Уније који је лоциран у Белгији, Немачкој, Италији, Холандији и Шпанији тражи приправнике за плаћени приправнички стаж у трајању од 3 до 5 месеци. Кандидати морају бити држављани ЕУ или земаља придружених Оквирним истраживачким програмима ЕУ (у које спада и Србија), који су недавно завршили основне студије (могу и виши нивои студија, али је потребно да од тренутка стицања последње дипломе није прошло више од 5 година) и познају енглески језик бар на нивоу Ц1. Рок за пријаве је 31. мај 2022. године. Више информација можете наћи у прилогу.

Међународна научна мрежа "Social trauma in Changing Societies (STICS)" објављује јавни позив за пријаве за летњу школу "Screening the Scars – The (In-) Visibility of Social Trauma" која ће бити одржана од 18. до 24. септембра 2022 на ИПУ универзитету у Берлину. Током летње школе биће одржана и настава из изборног предмета Социјална траума.

Изабраним студентима ће бити исплаћена средства за покривање трошкова пута, смештаја и хране током трајање летње школе. Школа се организује под покровитељством Канцеларије за академску размену владе Савезне републике Немачке (DAAD).

Позив је отворен за све студенте 4. године основних студија и мастер студија психологије и других друштвених наука на Филозофском факултету у Нишу и Филозофском факултету у Београду.

Пријаве се подносе према пропозицијама позива (у прилогу ове вести) Канцеларији за међународну сарадњу Филозофског факултета у Нишу, г-ђи Весници Кртолици на  

Пријаве треба поднети до 31. маја 2022. године. 

 

Одлука ректора је објављена на: https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/21-04-2022 

Изабрани студенти су у обавези да у најкраћем року, слањем мејла на адресу  дају пристанак на номинацију под наведеним условима.

Прелиминарна ранг листа је објављена на сајту Универзитета у Нишу:

https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/izvestaj-komisije-za-utvrdjivanje-predloga-za-izbor-kandidata-za-mobilnost-studenata-u-okviru-erazmus-projekta-ka103-i-ka131

Кандидати имају право да поднесу приговор на прелиминарну ранг листу, а информације о року и начину подношења приговора дате су у конкурсу објављеном на сајту Универзитета у Нишу.

На основу одлуке Продекана за међународну сарадњу, за учешће на овој летњој школи ће бити номиновани Милица Грчак и Владана Петковић. На овај начин предност је дата студентима старијих година и са већим броје положених испита. Захваљујемо се свима на пријавама.

Удружење грађана за промоцију културне Диверзиум из Скопља под покровитељством Града Скопља, организује летњу школу Аспекти породичног и родно заснованог насиља и мобинга.

Летња школа траје 3 дана, а предају истакнути професионалци - социолози, социјални радници и новинари који су директно укључени у едукацију на тему насиља.

Ова летња школа је међународног карактера, што значи да обухвата популацију студената 1. или 2. године студија из области социологије или социјалног рада и политике.

Летња школа се реализује од 20. до 23. јула у просторијама Европског универзитета у Скопљу.

Сви трошкови путовања и смештаја су покривени, а учесницима је обезбеђен доручак и ручак у оквиру семинара.

Званични језик летње школе је македонски, али ће имати и особу за превод ако студентима из других земаља буде потребан превод. 

Студенти који су заинтересовани да буду номиновани за учешће у раду ове летње школе у оквиру квоте нашег универзитета треба да се пријаве Канцеларији за међународну сарадњу Филозофског факултета у Нишу, слањем мејла на   до 10. априла 2022. године

У прилогу је позивница са више детаља око организације летње школе. 

Одлука ректора по конкурсу за мобилност наставног и ненаставног особља у оквиру Еразмус+ пројекта мобилности 2019-1-RS01-KA103-000495 уз коју су, за обе категорије мобилности, приложене коначне ранг листе кандидата, листе кандидата изабраних за финансирање мобилности и листе резерви се налази у прилогу.

 

 

Филозофски факултет објављује

Јавни позив за пријављивање кандидата за летњу школу "Waves and Ebbs of Democracy: Lessons learnt from Central European 'There and Back Again`" коју организује Масарик универзитет из Брна, Чешка Република. Летња школа ће се одржати у периоду од 26. јуна до 17. јула 2022. године.

Овај позив је отворен за студенте социологије и историје са Филозофског факултета, као и за студенте Економског и Правног факултета. Потребно је да студенти који желе да учествују владају енглеским језиком довољно добро да могу да прате садржаје летње школе, а да би могли да учествују у летњој школи потребно је да буду вакцинисани против COVID -19 вакцинама које су признате у Чешкој републици. Кандидати се о детаљима овог захтева могу информисати на -https://koronavirus.mzcr.cz/en/recognition-of-vaccination-certificates-from-other-countries/ Учешће на летњој школи вреднује се 6 ЕСПБ бодова што се документује сертификатом који ће полазници добити од организатора након завршетка школе. У договору са организатором, Филозофски факултет ће номиновати до 3 студента за учешће на овој летњој школи, од којих ће организатори одабрати 1-2 чије ће учешће бити финансирано. Поступак избора може укључивати и интервју са кандидатима који ће обавити организатори летње школе са Масарик универзитета. Организатори летње школе ће изабране студенте ослободити плаћања котизације за учешће на летњој школи, обезбедиће им бесплатан смештај у Брну (граду у Чешкој у ком се одвија летња школа) током трајања летње школе, омогућити им бесплатно учешће у екскурзијама које се  организују у оквиру летње школе (Праг, Беч, Будимпешта), укључујући превоз, два ноћења и културни и академски програм. Полазници ће такође моћи да учествују у културним и друштвеним активностима у Брну у оквиру летње школе. Одабрани студенти ће морати сами да финансирају исхрану у Брну током свог боравка (плаћен је смештај, али не и храна, осим на пријемима поводом отварања летње школе и краја летње школе), као и превоз до Брна и све остале личне трошкове везане за боравак у Брну.

Студенти који су заинтересовани да буду номиновани за учешће у раду ове летње школе у оквиру квоте нашег универзитета треба да се пријаве Канцеларији за међународну сарадњу Филозофског факултета у Нишу, госпођи Весници Кртолици слањем мејла на  до 5. априла 2022. године. У теми мејла треба навести да се ради о пријави за учешће на овој летњој школи, јасно навести који програм студирате, какав је ваш статус и који је ниво вашег познавања енглеског (идеално би било, али није неопходно, приложити потврду из које се види ниво знања ако такву потврду поседујете) и доставити кратак CV. Након истека рока за пријаву, организаторима ће бити предате номинације изабраних студената који ће на даље комуницирати са организаторима летње школе директно.

Прелиминарну ранг листу са резултатима конкурса за мобилност наставног и ненаставног особља у оквиру ERASMUS+ пројекта мобилности 2019-1-RS01-KA103-000495 можете погледати у прилогу.

Обавештавамо Вас да је Универзитет у Нишу, у оквиру пројекта мобилности Еразмус+ КА103 и КА131, објавио конкурс за финансирану мобилност студената у сврху студирања и обављања стручне праксе у току зимског семестра 2022/2023. године. Конкурс на веб страници Универзитета 
https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/konkurs-studenti-28-02-2022 објављен је 28. фебруара, а рок за пријаву је 13. април 2022. године

Страна 1 од 12