Огласна табла: Мобилност студената

Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Erasmus+, објавио је Конкурс за мобилност наставника и административног особља на универзитетима и другим  високошколским установама у програмским земљама. Конкурс је отворен до 25. новембра 2020. године.

Информације о потребној документацији и остале детаље конкурса можете наћи на сајту универзитета: https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/konkurs-univerziteta-u-nisu-za-odlaznu-mobilnost-nastavnog-i-nenastavnog-osoblja-u-okviru-programa-erasmus-ka103

Драги студенти Филозофског факултета у Нишу,

У четвртак, 17. 09. 2020. са почетком у 12:00, преко Google Meet-а ће бити одржан Инфо дан посвећен информацијама у вези са студентским мобилностима у оквиру програма мобилности Erasmus+ KA103. Уколико сте заинтересовани да чујете шта је потребно да бисте се пријавили, као и да сазнате опште информације корисне за сам процес мобилности, од пријаве, преко одласка на мобилност и повратка, молимо вас да у 12:00 уђете на следећи састанак: https://meet.google.com/ybe-dxvk-tbt

Радујемо се вашем одзиву!

Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Erasmus+ KA103, објавио је Конкурс за стипендирање мобилности студената на партнерским универзитетима програмских земаља. Конкурс је отворен до 30. октобра 2020. године.

Информације о потребној документацији и остале детаље конкурса можете наћи на сајту универзитета: https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/konkurs-univerziteta-u-nisu-za-odlaznu-mobilnost-studenata-u-okviru-programa-erasmus-ka103

У оквиру пројекта ЕкоКон - Сва лица климатских промена, удружење Екогенеза у партнерству са удружењем Дете – заштитник планете расписује конкурс за стручне радове студената из области климатских промена.

Више информација у прилозима.

Институт Конфуције у Београду (ИК), поводом обележавања Дана Института Конфуције, са задовољством позива све оне који гаје љубав према кинеској култури и језику да се пријаве на конкурс Кина у мојим очима.

Заинтерeсовани могу путем имејла директно послати свој рад: ликовне радове, фотографије, видео записе (не дуже од 5 минута), есеје или песме (на српском или кинеском језику) чији садржај одговара теми овог конкурса. Радовe могу послати на адресу: са нагласком: „за Конкурс Кина у мојим оцима”.

Такође, у мејлу треба навести пуно име и презиме, године старости и место боравка учесника Конкурса.

ИК ће обезбедити награде за најбоље радове (I, II, III место). Прва награда је бесплатна школарина за један курс кинеског језика у ИК, а сви учесници у Конкурсу ће добити пригодне поклоне. Рок за слање радова је 28. септембар. Резултати Конкурса ће бити објављени 1. октобра 2020. године.

Сајт фондације Темпус и њихов Инфо центар, поводом актуелних конкурса за студентске размене, организује вебинар намењен студентима и будућим студентима основних, мастер и докторских студија на високошколским установама у Србији који су заинтересовани да један део студија проведу на стипендираној студентскоj размени у оквиру програма Еразмус+ или CEEPUS. 

Вебинар се одржава у петак, 4. септембра, са почетком у 16 часова. За пријаву учешћа треба попунити регистрациони формулар до 4. септембра у подне.

Информације у вези са вебинаром, као и регистрациони формулар, можете наћи овде: https://erasmusplus.rs/aktivnosti-info-centra-septembar-2020/#v1

15.07.2020. :: Рок за пријаве је продужен до 31. јула 2020.

ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ у Нишу организује летњу школу Blended Learning Summer School “Social Trauma in Changing Societies (STICS)” – Migration, Sociotraumatic Past and Contemporary Social Dynamics”. Овај пројекат унапређује међурегионалну универзитетску сарадњу на тему Social Trauma и општи развој цивилног друштва а заснива се на резултатима сарадње са DAAD research networks “Trauma, Trust, and Memory” and “Migration – Trauma in Transition”. За ову летњу школу могу се пријавити Студенти мастер студија и завршних година основних студија психологије и других друштвених наука. Рок за пријаве је 15. јул 2020. 31. јул 2020. Све неопходне информације за пријаву налазе се у прилогу.

КОНКУРС ЗА СТУДИЈСКЕ БОРАВКЕ У РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ НА БЕЛГОРОДСКОМ ДРЖАВНОМ ТЕХНОЛОШКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ ШУХОВ“ У БЕЛГОРОДУ И НА НОВГОРОДСКОМ ДРЖАВНОМ ПЕДАГОШКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ „КОЗМА МИЊИН“ У НИЖЊЕМ НОВГОРОДУ

 

Страна 1 од 9