Огласна табла: Мобилност студената

Национална агенција за Еразмус+ из Румуније организује конференцију „fYOUture of YOUth” од 28.2. до 3.3.2023. године у Букурешту.

На тродневној међународној конференцији разматраће се у којој мери европски програми одговарају на актуелне потребе младих и омладинског сектора и како би требало да да се развијају будући програми и структуре за младе како би боље одговорили на њихове потребе и подржали актуелну и следећу Европску стратегију за младе.

На догађај се позивају омладински радници (омладински лидери, менаџери омладинских пројеката, координатори, омладински ментори и тренери), истраживачи у пољу младих, доносиоци одлука, представници омладинских тела и сл.

За више информација и детаља о програму посетите објаву на САЛТО платформи.

Заинтересовани могу да се пријаве за учешће на обуци попуњавањем регистрационог формулара на САЛТО платформи (претходно је неопходно креирати налог). Рок за пријаву је 22. јануар 2023.

Важно:

Одабраним учесницима из Србије Фондација Темпус покрива 95% трошкова пута по принципу рефундације, док организатори обезбеђују смештај и храну.

Број места на ТСА догађајима је ограничен и приликом избора учесника води се рачуна о квалитету попуњене пријаве, усклађености са темом и циљном групом догађаја, као и познавању енглеског језика. Биће контактирани само кандидати који уђу у ужи избор. Фондација Темпус може организовати интервју и проверу знања језика. 

Све додатне информације могу се добити путем е поште: 

Погледајте у прилогу  Извештај Комисије по конкурсу за мобилност студената у наредном летњем семестру у оквиру програма Еразмус+ КА131. Извештај је постављен и на сајт Универзитета у Нишу(https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/izvestaj-komisije-po-konkursu-za-mobilnost-studenata-u-okviru-erazmus-projekta-ka131).

 

Програм Global UGRAD размене студената Амбасаде САД намењен је студентима основних студија државних и приватних универзитета у Србији, уз услов да у тренутку аплицирања за програм не похађају завршну годину.   

Конкурс је отворен до 15. децембра.

Комплетна информација налази се на сајту Амбасаде САД https://rs.usembassy.gov/global-undergraduate-exchange-program-2023-24/  

 

Обавештавамо Вас да је Универзитет у Нишу, у оквиру програма мобилности Еразмус+ КА107 (International Credit Mobility - ICM), објавио конкурс за финансирану мобилност студената, наставног и ненаставног особља на партнерским универзитетима у БиХ, Молдавији и Алжиру у току летњег семестра 2022/23. године. Конкурс је објављен на веб страници Универзитета https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/konkurs-univerziteta-u-nisu-za-odlaznu-mobilnost-studenata-nastavnog-i-nenastavnog-osoblja-u-okviru-programa-erasmus-ka107, a  рок за пријаву је 6. децембар 2022. године.

У складу са уговорoм о додели наменских бесповратних средстава број 2020-1-RS01-KA103-065136 потписаним између Универзитета у Нишу и националне Фондације Темпус, Универзитет у Нишу објавио је Конкурс за одлазну мобилност наставног и ненаставног особља у оквиру програма ЕRASMUS+ КА103.

Конкурс је отворен до 18. новембра 2022. године, а могу се пријавити запослени на Универзитету и свим факултетима Универзитета у Нишу, и то за:

  • мобилност наставног особља у сврху држања наставе (Stаff Mobility for Teaching – STA)
  • мобилност наставног и ненаставног особља у сврху стручног усавршавања (Staff Mobility for Training - STT)
  • мобилност наставног особља у сврху држања наставе и стручног усавршавања (комбинована мобилност STA + STT).

Више информација:

https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/konkurs-univerziteta-u-nisu-za-odlaznu-mobilnost-nastavnog-i-nenastavnog-osoblja-u-okviru-programa-erasmus-ka103-202210190935

 

Драги студенти Филозофског факултета у Нишу,

У понедељак, 24. 10. 2022. са почетком у 14:00, преко Google Meet-а ће бити одржан Инфо дан посвећен информацијама у вези са студентским мобилностима у оквиру програма мобилности Еразмус+. Уколико сте заинтересовани да чујете шта је потребно да бисте се пријавили, као и да сазнате опште информације корисне за сам процес мобилности, од пријаве, преко одласка на мобилност и повратка, молимо вас да у 14:00 уђете на следећи састанак: https://meet.google.com/vqh-sfwv-hhd

Радујемо се вашем одзиву!

У складу са уговорима о додели наменских бесповратних средстава потписаним између Универзитета у Нишу и националне Фондације Темпус у оквиру ERASMUS+ програма мобилности KA131 (пројекти број 2021-1-RS01-KA131-HED-000011259 и 2022-1-RS01-KA131-HED-000064410)*, Универзитет у Нишу објавио је Конкурс за мобилност студената у сврху студирања и обављања студентске праксе на универзитетима програмских земаља.

Конкурс је отворен до 3. новембра 2022. године, а могу се пријавити студенти свих нивоа студија свих факултета Универзитета у Нишу, и то за:

  • мобилност у сврху студирања (Student Mobility for Studies – SMS) у трајању од најмање 2, а највише 5 месеци током летњег семестра академске 2022/23. године
  • мобилност у сврху обављања студентске праксе (Student Mobility for Traineeships - SMT) у трајању од најмање 2 месеца, а највише 3 месеца током летњег семестра академске 2022/23. године.

Више информација: https://www.ni.ac.rs/novosti-i-dogadjaji/stipendije-i-konkursi/erasmus/konkurs-univerziteta-u-nisu-za-odlaznu-mobilnost-studenata-u-okviru-programa-erasmus-ka131

Радио Београд 2 је расписао конкурс за студентску награду "Неда Деполо"- за најбоља студентска радиофонска остварења.

Признање се додељује за креативни допринос радио изразу.
Прва награда састоји се од Повеље и 1000 евра из фонда „Неда Деполо“.
Друга и трећа награда састоје се од Повеље и дигиталног снимача звука, који дарује фирма Kompani digiTV d.o.o. из Београда.
У обзир долазе радиофонска остварења свих жанрова, настала од 1. септембра прошле до 31. августа 2022. године. Пријаве за конкурс могу поднети студенти свих универзитета у Србији, који су држављани Rепублике Србије, млађи од 35 година.
Пријаву за конкурс, рад (на српском језику) снимљен на ЦД-у у аудио формату и синопсис, доставити до 1. септембра Секретаријату Радио Београда 2 (локал са портирнице Радија 3170), радним даном од 9.00 до 15.00, или послати поштом на адресу: Радио Београд 2, Хиландарска 2, 11000 Београд, са напоменом: за конкурс „Неда Деполо“.
Пријаву за конкурс можете преузети на сајту: www.radiobeograd.rs .
Информације преко телефона 011 655 3170

Покрет Полет је трогодишњи програм јавног заговарања у заједници који финансира Европску Унију, а спроводи Траг фондацију у партнерству са Центром за социјалну политику и у сарадњи са Коалицијом за развој солидарне економије (КоРСЕ). Програм подржава организације цивилног друштва и младе да заједничким напорима утичу на промене локалних и националних јавних политика из области друштвено-економског развоја. У периоду од три године, 45 младих људи имаће прилику да добију подршку кроз деветомесечни програм стажирања. Сваке године по 15 студената, дипломаца или постдипломаца факултета друштвених наука имаће прилику да анализирају јавне политике које су у фокусу подржаних организација цивилног друштва. Мултидисциплинарни тимови ће, осим истраживања јавних политика и креирања предлога за унапређење, имати прилику да се повежу са ОЦД из различитих делова Србије, учествују у њиховим јавнозаговарачким активностима, али и заједно са њима прођу обуке које ће им помоћи да теоретска знања примене у пракси. Рок за пријаву је 20. јул и све детаљне информације о програму стажирања можете погледати на следећој страници.

С обзиром да циљну групу овог позива чине студенти завршних година студија, дипломци и постдипломци факултета друштвених наука до 30 година старости, као и чињеница да предност дајемо кандидатима који долазе на Факултет политичких наука, Правног, Економског и Филозофског факултета, изузетно би нам било значајно да вест на отвореном конкурсу поделите на сајту вашег факултета. Саму вест можете пренети свим информацијама доступним на сајту Траг фондације.

Поред тога, овом приликом желимо и да затражимо одобрење за промотивне материјале (постер са информацијама о конкурсу) окачимо и на огласним таблама вашег факултета.

Стојимо вам на располагању за сва додатна питања и надамо се да ћемо ваш позитиван одговор.

 

https://tragfondacija.org/otvoren-konkurs-za-staziranje-u-okviru-programa-pokret-polet/

Милица Кезић Марчић |координаторка програма јавних политика |Траг фондација

Тел/факс: (011) 78 39 463 (лок. 104) | моб: 066 222 406 | @:

Милешевска 5/I-6, 11 118 Београд 32, PAK 122005, Србија | www.tragfondacija.org

ЕУ инфо кутак Ниш вас позива на догађаје намењене студентима коју организује Еразмус студентска мрежа Ниш уз подршку Делегације Европске уније у Србији. Више информација о догађајима можете пронаћи у наставку.

Erasmus Café

Erasmus Student Network Ниш позива све заинтересоване студенте и ђаке средњих школа да нам се придруже догађају Erasmus Café, који ће бити одржан у петак 17. јуна од 19:00 часова у Дистрикту (Наде Томић 8, Ниш). У оквиру догађаја ћете имати прилику да чујете искуства локалних студената са њихових Ерасмус+ размена.

Студент који ће причати о свом искуству:

Александар Јовановић - Департман за Француски језик и књижевност

Искористите ову прилику јер ће се Erasmus Café одржати по последњи пут у овом семестру. Студенти и средњошколци ће имати прилику да поставе питања и из прве руке сазнају о програмима и детаље о ономе што их занима. Улаз је слободан.

Picnic Workshop

 Еразмус студентска мрежа Ниш позива све заинтересоване студенте и ђаке средњих школа да се придруже догађају Picnic Workshop у оквиру кога ћете имати прилику да се упознате са нашим волонтерима, Еразмус+ програмом као и да будете део дискусије о екологији коју ћемо промовисати током овог догађаја.

Студенти и средњошколци ће имати прилику да поставе питања и сазнају све што их занима о Еразмус+ програму и зашто је ЕСН-у екологија и чиста животна средина битна.

Видимо се у петак 18. јуна од 10:00 часова у Бубањ парку (код отвореног амфитеатра у оквиру парка).

Страна 1 од 13