G Suite for Education (Google) налози за студенте Филозофског факултета

Обавештења и активности  ::  четвртак, 21.12.2017.

Поштовани студенти,

Задовољство нам је да вас обавестимо да је од јесењег семестра 2017/2018. године Филозофски факултет у Нишу постао део Google-ovog G Suite for Education. Очекујемо да се током наредних година све услуге које пакет нуди поступно интегришу у наставне и ваннаставне процесе.

У складу са планом имплементације, у току је додела Google налога студентима прве године свих студијских програма основних академских студија.

Gmail налог на домену @filfak.ni.ac.rs омогућиће вам коришћење е-ИНДЕКС сервиса (http://indeks.filfak.ni.ac.rs/) за електронску пријаву испита и преглед статуса студија, а временом и циљаних обавештења, резултата испита и распореда часова. Такође, Gmail налоге можете користити за креирање дискусионих група и дистрибуционих листи у оквиру којих можете јавно или приватно дискутовати са својим колегама из групе или професорима. Сваки налог нуди и Google Drive cloud storage услугу, где без ограничења можете смештати материјал за наставу и испите, али и учествовати у колаборационом раду са колегама коришћењем Google Docs, Sheets или Slides програма Google Docs пакета. Наставници заинтересовани за Google Classroom услугу могу вас позвати у окружење где можете учествовати у приватној колаборацији са колегама из групе и наставницима задуженим за одређене курсеве, радити online тестове, постављати радове за преглед и слично.

G Suite налози нуде још много тога. Шта тачно обухватају можете погледати на адреси https://edu.google.com/higher-ed-solutions/g-suite

ВАЖНО: било каква злоупотреба налога је строго забрањена. Ово обухвата слање непримерених или претећих порука другим члановима домена Филозофског факултета, коришћење Google Drive за чување и размену материјала подложног Закону о заштити ауторских права или било коју другу акцију која је подложна законским санкцијама. Најмања казна за злоупотребу било које врсте, не рачунајући законске последице, јесте бесповратно брисање налога и губитак свих података. G Suite налог је право, привилегија и одговорност самог студента, те вас молимо да са налогом поступате одговорно. Користите јединствену и компликовану лозинку која укључује најмање 10 знакова (велика и мала своја, бројеве, специјалне карактере) и повежите свој налог са телефоном и/или приватном e-mail адресом како бисте брзо повратили контролу над налогом у случају да је компромитован (ово није обавезно, али је у сваком случају јако пожељно).

Отварање налога студентима виших година биће обављено у наредном периоду који зависи од резултата процене квалитета коришћења налога од стране студената прве године ОАС.