Конкурс за студентске радове у области европске интеграције

Обавештења и активности  ::  петак, 24.2.2017.

Овај чланак садржи прилоге.

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије расписала је конкурс за три најбоља студентска рада у области европске интеграције и процеса приступања Републике Србије Европској унији, како би подстакла младе академске грађане да се укључе у аргументовану дебату у вези са чланством наше земље у Европској унији.

Радови би требало да одговоре на једну од четири предложене области:

  • Србија у процесу приступања ЕУ: изазови и перспективе политике проширења ЕУ;
  • Реформски потенцијал европске интеграције за Србију: развојни, нормативни и вредносни аспекти;
  • Културне, друштвене и политичке димензије европског идентитета;
  •   итови о ЕУ: предрасуде о евроинтеграцији као последица недовољне информисаности.

Комисија састављена од професора Универзитета у Београду процењиваће квалитет пристиглих радова, а за ауторе три најбоља предвиђени су хонорари у износу од 85.000, 55.000 и 35.000 динара. Поред три најбоље рангирана, и радови који испуне критеријуме, биће објављени у електронском зборнику студентских радова који су пристигли на конкурс.Конкурс је отворен за студенте завршних година основних академских студија (студенти треће и четврте године), као и за студенте мастер академских студија на универзитетима у Републици Србији.

Рок за слање радова је 20. април 2017. године.

Све детаље конкурса можете пронаћи на званичној презентацији Канцлеарије за европске интеграције, на линку: http://www.seio.gov.rs/src/vesti/952/189/335/detaljnije/raspisan-konkurs-za-studentske-radove-o-evropskoj-uniji

Прилози