Распоред уписа студената ОАС у више године студија за школску 2024/2025. годину

Обавештења и активности  ::  петак, 4.10.2024.

СТУДЕНТИ КОЈИ СУ У ТОКУ ШКОЛСКЕ 2023/2024. ГОДИНЕ ОСТВАРИЛИ НАЈМАЊЕ 48 ЕСПБ БОДОВА И СТУДЕНТИ КОЈИ СУ У ШКОЛСКОЈ 2023/2024. ГОДИНИ БИЛИ ПРВИ ПУТ УПИСАНИ У ЧЕТВРТУ ГОДИНУ У СТАТУСУ БУЏЕТСКОГ СТУДЕНТА:

У периоду од 8. до 11. октобра 2024. године ће се вршити ЕЛЕКТРОНСКИ УПИС у наредну годину студија или у обновљену четврту годину у статусу студента чије се школовање финансира из буџета.

Студенти који су у току 2023/2024. године остварили најмање 48 ЕСПБ и уписују наредну годину студија, као и студенти који су у школској 2023/2024. години први пут били студенти четврте године у статусу буџетског студента и уписују поново четврту годину, биће позвани преко својих налога на Е-индекс сервису, да изврше упис у школску 2024/2025. годину у статусу студента чије се школовање финансира из буџета.

У тренутку када прихвати позив да изврши упис, а пре потврде уписа, неопходно је да студент:

  • попуни ШВ образац у електронском облику,
  • има на свом рачуну уплаћен износ од 200,00 динара на име обавезног осигурања (уплата осигурања се врши у складу са упутством које се налази на Студентском порталу, а у менију е-индекса је и пример попуњене уплатнице: корисничко име-3).

Након поднетог захтева за упис који студент пошаље преко Е-индекса, сарадник у Служби за наставу и студенстка питања ће извршити проверу и окончати упис. Студент ће тада на свом Е-индекс налогу видети предмете из наредне године студија и моћи ће да изврши означавање изборних предмета за које се определио.

Након извршеног електронског уписа и добијене потврде на е-индексу да је упис успешно окончан, студент треба да остави индекс на пулт шалтера на коме ради сарадник Службе за наставу и студентска питања задужен за његов студијски програм, ради овере уписа у индексу. Студент ће након два радна дана од предаје индекса моћи да преузме индекс са овереним уписом од сарадника Службе за наставу и студентска питања.

 

 

СТУДЕНТИ КОЈИ СУ У ТОКУ ШКОЛСКЕ 2023/2024. ГОДИНЕ ОСТВАРИЛИ НАЈМАЊЕ 37 ЕСПБ БОДОВА И ПРВИ ПУТ УПИСУЈУ НАРЕДНУ ГОДИНУ СТУДИЈА:

У периоду од 14. до 16. октобра 2024. године ће се вршити ЕЛЕКТРОНСКИ УПИС студената који се први пут уписују у наредну годину студија у статусу самофинансирајућег студента.

Студенти који су у току 2023/2024. године остварили најмање 37 ЕСПБ и први пут уписују наредну годину студија у статусу самофинансирајућег студента, биће позвани преко својих налога на Е-индекс сервису, да изврше упис у школску 2024/2025. годину у статусу самофинансирајућег студента.

Када прихвати позив да изврши упис, пре потврде уписа, неопходно је да студент:

  • попуни ШВ образац у електронском облику,
  • има на свом рачуну уплаћен износ од 200,00 динара на име обавезног осигурања (уплата осигурања се врши у складу са упутством које се налази на Студентском порталу, а у менију е-индекса је и пример попуњене уплатнице: корисничко име-3), и
  • има на свом рачуну уплаћен износ од 7.500,00 динара на име прве рате школарине (уплата школарине се врши у складу са упутством које се налази на Студентском порталу: корисничко име-2).

Након поднетог захтева за упис који студент пошаље преко Е-индекса, сарадник у Служби за наставу и студенстка питања ће извршити проверу и окончати упис. Студент ће тада на свом Е-индексу видети предмете из наредне године студија и моћи ће да изврши означавање изборних предмета за које се определио.

Након извршеног електронског уписа и добијене потврде на е-индексу да је упис успешно окончан, студент треба да остави индекс на пулт шалтера на коме ради сарадник Службе за наставу и студентска питања задужен за његов студијски програм, ради овере уписа у индексу. Студент ће након два радна дана од предаје индекса моћи да преузме индекс са овереним уписом од сараника Службе за наставу и студентска питања.

СТУДЕНТИ КОЈИ СЕ УПИСУЈУ У ТРЕЋУ ГОДИНУ СА 74 ЕСПБ И У ЧЕТВРТУ ГОДИНУ СА 111 ЕСПБ, СТУДЕНТИ КОЈИ ОБНАВЉАЈУ ИСТУ ГОДИНУ СТУДИЈА У СТАТУСУ САМОФИНАНСИРАЈУЋЕГ СТУДЕНТА, СТУДЕНТИ КОЈИ СТУДИРАЈУ ПО ПРОГРАМУ НЕКЕ ОД АФИРМАТИВНИХ МЕРА И СТУДЕНТИ КОЈИ СТУДИРАЈУ УЗ РАД:

Наведене категорије студената се у школску 2024/2025. годину уписују НА ШАЛТЕРУ СЛУЖБЕ ЗА НАСТАВУ И СТУДЕНТСКА ПИТАЊА, и то 17, 18, 21. и 22. октобра 2024. године, од 10.00 до 14.00 сати.

Приликом уписа на шалтеру, студент поред индекса треба да преда:

  • попуњени ШВ образац у два примерка
  • доказ да има на свом рачуну уплаћен износ од 200,00 динара на име обавезног осигурања (уплата осигурања се врши у складу са упутством које се налази на Студентском порталу: корисничко име-3), и
  • доказ да има на свом рачуну уплаћен износ на име прве рате школарине (уплата школарине се врши у складу са упутством које се налази на Студентском порталу: корисничко име-2).

Упис ће бити обављен на лицу места.

 

 

ИЗДАВАЊЕ ПОТВРДА

Све потврде о статусу у школској 2024/2025. години издаваће се искључиво на следећи начин:

Захтев за издавање потврда о статусу студент преузима са сајта Факултета или у копирници преко пута Факултета.

Потребно је да студент читко попуни захтев, заокружи сврху издавања потврда које су му потребне и остави у назначену кутију у холу Факултета.

Потврде ће се преузимати након два дана од предаје и налазиће се у означеним кутијама департмана у холу Факултета.