Радионица за студенте: како се припремити за успешан јавни наступ?

Обавештења и активности  ::  петак, 1.4.2022.

Радионица „Јавни наступ – како се припремити“ намењена је студентима свих нивоа студија Филозофског факултета у Нишу. Радионицу ће реализовати Душан Алексић, доцент на Департману за комуникологију и новинарство и ПР Филозофског факултета, који ће вам дати корисне савете и примере о јавном наступу, као и интерактивне вежбе за побољшање истог. Након радионице ћете стећи вештине које ће вам помоћи при свакој врсти јавног наступа – било да је реч о спремању важног говора, интервјуа или наступа пред већом публиком.

Радионица ће се одржати на Филозофском факултету у Нишу, у амфитеатру 21 (у приземљу), 7. априла 2022. године, са почетком у 16.00 сати.

Теме радионице биће:

  • Како се успешно припремити за јавни наступ
  • Корисни савети
  • Прилагођавање гласа и гестикулације
  • Специфичности медија о којима треба водити рачуна
  • Примери из праксе
  • Како се изборити са тремом
  • Практичан рад учесника

Душан Алексић је основне и мастер студије новинарства, као и докторске студије Медији и друштво завршио на Филозофском факултету у Нишу. 

Радио је као сарадник бројних локалних и националних медијских редакција, а најдужи стаж је остварио на телевизији Зона из Ниша и Нишкој телевизији. Учествовао је у бројним домаћим и међународним пројектима, конференцијама и трибинама на тему медијске писмености, међу којима се издвајају: Медијска писменост за наставнике, под покровитељством Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду; Медијски писмени – грађански активни, под покровитељством Европске комисије и Дигитално држављанство у добу дезинформације, под покровитељством Стејт департмента.

За више информација запратите нас на друштвеним мрежама https://www.instagram.com/kanc.filfak/

Очекујемо вас!