Отворен конкурс за десету генерацију Европске школе дебате

Мобилност студената  ::  четвртак, 5.10.2023.

Овај чланак садржи прилоге.

Отворен конкурс за десету генерацију Европске школе дебате

Славимо мали јубилеј и бирамо десету генерацију полазника „Европске школе дебате”. ЕУ инфо мрежа и Отворена комуникација те позивају да се пријавиш и придружиш групи од преко 900 младих дебатера који су већ похађали овај програм и из њега понели најбоља искуства и стекли нове вештине.

Изабрани кандидати ће похађати радионице о вештини дебатовања, аргументацији, јавном наступу и функционисању Европске уније, европским институцијама као и процесу ЕУ интеграција.

На конкурс се могу пријавити искључиво средњошколци и студенти са територије Србије.

Три групе полазника у Београду, Нишу и Новом Саду похађаће укупно дванаест радионица, од новембра 2023. до марта 2024. Радионице ће се одржавати уживо и онлајн једном недељно, сваке суботе у трајању од 3 сата.

Предавања ће водити искусни тренери дебатних вештина који су освајали награде на дебатним такмичењима у Србији и иностранству.

Након радионица, полазници ће имати прилике да учествују у јавним дебатама широм Србије.

Конкурс је отворен до недеље, 15. октобра 2023. године. Пријаве се врше искључиво путем онлајн формулара.

Трочлани жири састављен од дебатних тренера вршиће избор нових кандидата Европске школе дебате.

Молимо све заинтересоване да одговорима у упитнику покажу своју мотивацију за учешће.

Сви подаци који буду унети у формулар биће коришћени само и искључиво за потребе конкурса и неће бити дељени са трећим лицима.

Уколико имате било које питање пишите нам на:

.

Европска школа дебате је пројекат који организују ЕУ инфо мрежа Европске уније и дебатна академска мрежа Отворена комуникација, уз подршку Делегације Европске уније. Циљ овог пројекта је едукација средњошколаца и студената о Европској унији, процесу европских интеграција и вештини дебатовања.

Школу дебате је у претходних девет година похађало више од 900 средњошколаца и студената из преко 30 градова широм Србије, а организовано близу 40 јавних дебата.