Конкурс за стажирање у оквиру програма Покрет Полет

Мобилност студената  ::  уторак, 5.7.2022.

Покрет Полет је трогодишњи програм јавног заговарања у заједници који финансира Европску Унију, а спроводи Траг фондацију у партнерству са Центром за социјалну политику и у сарадњи са Коалицијом за развој солидарне економије (КоРСЕ). Програм подржава организације цивилног друштва и младе да заједничким напорима утичу на промене локалних и националних јавних политика из области друштвено-економског развоја. У периоду од три године, 45 младих људи имаће прилику да добију подршку кроз деветомесечни програм стажирања. Сваке године по 15 студената, дипломаца или постдипломаца факултета друштвених наука имаће прилику да анализирају јавне политике које су у фокусу подржаних организација цивилног друштва. Мултидисциплинарни тимови ће, осим истраживања јавних политика и креирања предлога за унапређење, имати прилику да се повежу са ОЦД из различитих делова Србије, учествују у њиховим јавнозаговарачким активностима, али и заједно са њима прођу обуке које ће им помоћи да теоретска знања примене у пракси. Рок за пријаву је 20. јул и све детаљне информације о програму стажирања можете погледати на следећој страници.

С обзиром да циљну групу овог позива чине студенти завршних година студија, дипломци и постдипломци факултета друштвених наука до 30 година старости, као и чињеница да предност дајемо кандидатима који долазе на Факултет политичких наука, Правног, Економског и Филозофског факултета, изузетно би нам било значајно да вест на отвореном конкурсу поделите на сајту вашег факултета. Саму вест можете пренети свим информацијама доступним на сајту Траг фондације.

Поред тога, овом приликом желимо и да затражимо одобрење за промотивне материјале (постер са информацијама о конкурсу) окачимо и на огласним таблама вашег факултета.

Стојимо вам на располагању за сва додатна питања и надамо се да ћемо ваш позитиван одговор.

 

https://tragfondacija.org/otvoren-konkurs-za-staziranje-u-okviru-programa-pokret-polet/

Милица Кезић Марчић |координаторка програма јавних политика |Траг фондација

Тел/факс: (011) 78 39 463 (лок. 104) | моб: 066 222 406 | @:

Милешевска 5/I-6, 11 118 Београд 32, PAK 122005, Србија | www.tragfondacija.org