Летња школа "Waves and Ebbs of Democracy: Lessons learnt from Central European 'There and Back Again`" коју организује Масарик универзитет из Брна, Чешка Република

Мобилност студената  ::  четвртак, 24.3.2022.

Филозофски факултет објављује

Јавни позив за пријављивање кандидата за летњу школу "Waves and Ebbs of Democracy: Lessons learnt from Central European 'There and Back Again`" коју организује Масарик универзитет из Брна, Чешка Република. Летња школа ће се одржати у периоду од 26. јуна до 17. јула 2022. године.

Овај позив је отворен за студенте социологије и историје са Филозофског факултета, као и за студенте Економског и Правног факултета. Потребно је да студенти који желе да учествују владају енглеским језиком довољно добро да могу да прате садржаје летње школе, а да би могли да учествују у летњој школи потребно је да буду вакцинисани против COVID -19 вакцинама које су признате у Чешкој републици. Кандидати се о детаљима овог захтева могу информисати на -https://koronavirus.mzcr.cz/en/recognition-of-vaccination-certificates-from-other-countries/ Учешће на летњој школи вреднује се 6 ЕСПБ бодова што се документује сертификатом који ће полазници добити од организатора након завршетка школе. У договору са организатором, Филозофски факултет ће номиновати до 3 студента за учешће на овој летњој школи, од којих ће организатори одабрати 1-2 чије ће учешће бити финансирано. Поступак избора може укључивати и интервју са кандидатима који ће обавити организатори летње школе са Масарик универзитета. Организатори летње школе ће изабране студенте ослободити плаћања котизације за учешће на летњој школи, обезбедиће им бесплатан смештај у Брну (граду у Чешкој у ком се одвија летња школа) током трајања летње школе, омогућити им бесплатно учешће у екскурзијама које се  организују у оквиру летње школе (Праг, Беч, Будимпешта), укључујући превоз, два ноћења и културни и академски програм. Полазници ће такође моћи да учествују у културним и друштвеним активностима у Брну у оквиру летње школе. Одабрани студенти ће морати сами да финансирају исхрану у Брну током свог боравка (плаћен је смештај, али не и храна, осим на пријемима поводом отварања летње школе и краја летње школе), као и превоз до Брна и све остале личне трошкове везане за боравак у Брну.

Студенти који су заинтересовани да буду номиновани за учешће у раду ове летње школе у оквиру квоте нашег универзитета треба да се пријаве Канцеларији за међународну сарадњу Филозофског факултета у Нишу, госпођи Весници Кртолици слањем мејла на  до 5. априла 2022. године. У теми мејла треба навести да се ради о пријави за учешће на овој летњој школи, јасно навести који програм студирате, какав је ваш статус и који је ниво вашег познавања енглеског (идеално би било, али није неопходно, приложити потврду из које се види ниво знања ако такву потврду поседујете) и доставити кратак CV. Након истека рока за пријаву, организаторима ће бити предате номинације изабраних студената који ће на даље комуницирати са организаторима летње школе директно.