Упутство за електронску пријаву испита

Термини за електронску пријаву испита се, почев од априла 2017. године, подударају са терминима за пријаву испита на шалтерима.

Електронску пријаву испита можете обавити искључиво кроз апликацију е-ИНДЕКС: http://indeks.filfak.ni.ac.rs

ВАЖНА НАПОМЕНА: уколико је потребно извршити новчану уплату ради електронске пријаве испита или уплате школарине, неопходно је то учинити најмање два радна дана пре пријаве.

1. Позив на број (одобрење) је облика Корисничко име - X, нпр. 98765-1, при чему:

  • Корисничко име је корисничко име студента (четвороцифрени или петоцифрени број) којим се студент логује на апликацију е-ИНДЕКС
  • Х означава сврху уплате (1 - пријава испита, 2 - школарина)

2. Пример попуњене уплатнице односи се на случај када пријављујете један испит који полажете четврти и сваки наредни пут. У случајевима када полажете више испита у наведеном статусу, уплаћујете износ који се рачуна као број испита * 300,00 динара. Можете да уплатите и већи износ који ће се једноставно умањивати у зависности од броја испита које будете пријављивали (систем prepaid-а). Све промене пратите преко вашег корисничког налога на порталу.

 

Пример попуњене уплатнице за пријаву испита (основне академске студије)

 

Пример попуњене уплатнице за пријаву испита (мастер и докторске академске студије)

 

Пример попуњене уплатнице за уплату школарине

 

ВАЖНО

  • ОБАВЕЗНО ТАЧНО УНЕСИТЕ ПОЗИВ НА БРОЈ, ЈЕР У СУПРОТНОМ НОВАЦ НЕЋЕ БИТИ ПРЕБАЧЕН НА ВАШ НАЛОГ!
  • НОВАЦ КОЈИ УПЛАЋУЈЕТЕ ЗА ЕЛЕКТРОНСКУ ПРИЈАВУ ИСПИТА МОРА БИТИ УПЛАЋЕН НАЈМАЊЕ 2 РАДНА ДАНА ПРЕ САМЕ ПРИЈАВЕ ИСПИТА
  • ОБАВЕЗНО САЧУВАТИ УПЛАТНИЦУ КАКО БИ У СЛУЧАЈУ ГРЕШКЕ ИСПИТ МОГЛИ ДА ПРИЈАВИТЕ НА ШАЛТЕРУ СЛУЖБЕ ЗА НАСТАВУ И СТУДЕНТСКА ПИТАЊА

 

ПРОВЕРА

 Препоручујемо да након сваке пријате проверите да ли је процедура успешно окончана на следећи начин:

  • Након што се корисничким именом и лозинком пријавите на апликацију, у менију са леве стране кликните на опцију Испити, a затим на опцију Пријаве испита. Уколико се на екрану прикажу испити које сте пријавили, процедуру пријаве испита сте успешно спровели.
  • Уколико пријављених испита нема на списку, поновите поступак електронске пријаве; у случају да проблем и даље постоји, молимо вас да испите пријавите регуларним путем, на шалтеру Службе за наставу и студентска питања, а проблем пријавите Рачунарском центру.